Buurtgenoten

Zo op het oog ziet het Villapark er welvarend uit en zou je verwachten dat de bewoners zich hier wel bevinden. De statistiek wijst ook in die richting. De buurtvereniging organiseert uiteenlopende activiteiten, waardoor je elkaar kan ontmoeten. Maar dat alleen is niet voldoende. Belangrijk is het maken van persoonlijk contact en dat we voor elkaar van betekenis kunnen zijn.

Weten we écht hoe “thuis” iedereen zich voelt in onze buurt? Heeft iedere buurtbewoner goede contacten waar je even kunt aanbellen als je het moeilijk hebt? Zijn er mensen bij jou in de straat die vereenzamen?

De statistiek zegt dat 10% van de volwassenen in onze buurt ernstig lijdt aan gevoelens van eenzaamheid! Vroeg of laat krijgen we allemaal onze portie ellende op ons bord. Omdat we in deze social media tijd vooral “moeten” laten zien dat je het goed hebt en we heel goed zijn in het niet laten zien hoe het echt met ons gaat en ook niet laten horen (wie zit er nou op een zeur verhaal te wachten?) en we weinig tijd hebben echt te luisteren naar elkaar en lopen we het risico dat we in tijden van tegenspoed ons zelf terug trekken.

Met een kleine groep buurtbewoners hebben we een begin gemaakt met Villapark te maken tot een Betrokken Buurt.  We willen klein beginnen en in de eigen directe omgeving, in de eigen straat een begin maken met elkaar ontmoeten en bouwen aan een welkome straat , aan een straatnetwerk  waar iedereen tenminste een paar persoonlijke contacten heeft.

Dus laten we samen werken aan een Betrokken Buurt. Wil jij in jouw straat mee bouwen? Neem contact met ons op! buurtgenoten@villaparkeindhoven.nl

Samen leven, levert veel meer op dan ieder voor zich. We kunnen niet zonder elkaar. Samen maken we een betrokken buurt.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.