Buurtgenoten werken aan een Betrokken Buurt

door | nov 20, 2023

Hoe mooi is het als iedereen zich thuis voelt in onze wijk en in ieder geval een aantal persoonlijke contacten in de buurt heeft. Gewoon een paar mensen waar je aan kunt kloppen als het nodig is. Het lijkt simpel, maar is niet vanzelfsprekend.

Onze initiatiefgroep Buurtgenoten wil van Villapark graag een Betrokken Buurt maken; een netwerk van betrokken straten met in elke straat één of twee straatcontactpersonen met de intentie een straatverbinder te zijn, die zorgt dat alle straatgenoten zich thuis voelen en zich verbonden voelen. Een vorm van sociale buurtpreventie.

Het begin is er. Op onze website lees je een aantal voorbeelden van hoe straten zorgen voor verbinding. Maar we zijn er nog niet. Het zou fijn zijn als er in elke straat één of twee straatcontactpersonen zijn.

Help je mee?
Hoe is het in jouw straat? Hebben jullie al een straatcontactpersoon of wil jij die rol pakken? Buurtgenoten komt graag in contact met alle straten van onze wijk. Neem contact met ons op via buurtgenoten@villaparkeindhoven.nl. Zo werken we samen aan een betrokken buurt.

Meer weten? www.villaparkeindhoven.nl/2023/04/02/niemand-ongewild-alleen/

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >