Betrokken straten Villapark

door | apr 10, 2023

Lees hier de inspirerende en enthousiaste verhalen over betrokken straten. Staat jullie straat er nog niet bij?

Schrijf naar buurtgenoten@villaparkeindhoven.nl over jullie straat!

LAKERSTRAAT

In de Lakerstraat hebben wij verschillende whatsapp groepen om met elkaar in contact te ( blijven) staan.  Zo hebben wij een “Lakerstraat” whatsapp groep voor alle huis, tuin en keukenvragen vragen en/of opmerkingen. De vragen lopen uiteen van het lenen van bepaalde voorwerpen, auto’s waarvan de lampen nog aan staan, pakketjes die nog niet op de juiste plek zijn tot het elkaar helpen in geval van nood.
In 2020 heeft een van onze bewoners het initiatief genomen om samen onze straat te “adopteren”. Bij de gemeente is een verzoek gedaan om onze boomspiegels aan te passen en te vergroten. Inmiddels hebben wij meerdere prachtige boomspiegels in de straat die wij samen onderhouden en niet geheel onbelangrijk is dit een manier om een straat samen te verbinden.

Straatfeest: 3 buurtgenoten organiseren het feest met thema, taart bakken, kinder- en volwassenen activiteiten, ‘s avonds lange tafels met zelfgemaakt eten of een catering. Groot succes! 

Aantal mannen gaat 1 keer per jaar mountainbiken

PAUWLAAN

30 jaar geleden kwamen wij vanuit Nijmegen in de Pauwlaan wonen met onze drie schoolgaande kinderen. Op het oog een beetje saaie straat verwend als we waren met een pleintje waar ouders en kinderen elkaar dag in dat uit ontmoetten en speelden. Nog ruim voor we verhuisden hadden we onze eerste Pauwlaan borrel! Alle bewoners waren er. Iedereen had wat meegebracht. Wat ons opviel dat iedereen zich aan ons voorstelde niet met hun naam maar met hun huisnummer.

Wij hebben een housewarming party gegeven en vroegen iedereen hun namen in het huis te schrijven op de platte grond van de straat. Die plattegrond gebruiken we nu nog steeds. Iedere nieuwe straatgenoot heten we welkom en vragen hun gegevens en e-mailadres. Nu is daar bij gekomen de straat whatsapp. Zo heeft iedere Pauwlaan bewoner een overzicht wie waar woont en zijn we digitaal met elkaar verbonden. Inmiddels is daar de Gaailaan bij gekomen.

Die Pauwlaan borrel is gebleven. In allerlei varianten. Gelukkig zijn er steeds weer straatgenoten die iets organiseren. Zoals de vrijmarkt met koningsdag met spellen en een BBQ en verkiezing van miss baksel, de Winterborrel met soep. De drempel om eens bij iemand aan te bellen is in mijn beleving laag genoeg. Zoals ook de bereidheid om elkaar te helpen als de nood aan de man is. Ja er is wel iets veranderd. Logischerwijs heb je als 75 jarige pensionado een ander leven dan een jong gezin met kinderen op de basisschool.

De kunst is elkaar te blijven zien en te spreken.

SPERWERLAAN

Het idee voor een ‘walking dinner’ is ontstaan bij een feestje in een andere wijk, waar men het ieder jaar organiseerde. Met drie buurtgenoten zijn wij bij elkaar gekomen en hebben een walking dinner georganiseerd met de Sperwerlaan, enkele mensen van de Roeklaan en Falklaan.

Sinds 6 jaar organiseren wij het, meestal voor de zomer, maar ook een keer in de winter met vuurkorven , bontmutsen en zelfs een piano buiten

Het walking diner is bijna altijd verbonden met een thema, het laatste thema was Holland en het eten werd op zijn Hollands klaargemaakt

De avond van walking dinner is zo ingedeeld dat de groep ,die zich aangemeld heeft, begint met een aperitiefje en een klein hapje bij iemand thuis, vervolgens gaat iedereen van het ene adres, naar het andere adres om het voorgerecht, het hoofdgerecht en het dessert te nuttigen. Je kookt in principe voor 6 mensen.

Als afsluiting gaan de buurtgenoten naar iemand toe voor een kaasplankje

De wijnen worden ingekocht door de organisatie, zodat iedereen dezelfde wijn drinkt.

Het is altijd een gezellige avond en een grote betrokkenheid van iedereen.

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >