Niemand ongewild alleen

door | apr 2, 2023

We zijn zomaar een groepje buurtgenoten dat elkaar opzoekt om over Villapark als een “betrokken buurt” te spreken. Over wat wij denken dat zoiets kan zijn en of dat een van de antwoorden zou kunnen zijn op eenzaamheid, want ja, in onze prachtige buurt bestaat dat ook. We zoeken onze invalshoek en al snel is de gedachte; laten we eerst eens onderzoeken of er “betrokken straten” zijn in de buurt, straten waarin de kans dat je ongewild alleen bent klein is.

Als we nadenken over de toekomst, zien we een netwerk voor ons van “betrokken straten” met in elke straat één of twee “verbinders”. Een straatverbinder, het woord zegt ‘t al, zorgt dat alle straatgenoten zich thuis voelen en zich verbonden voelen. Een vorm van “sociale buurtpreventie”

We hebben geen stuurgroep op wijkniveau of zoiets voor ogen maar denken dat de straat de juiste schaal is. Het zou zomaar kunnen dat het wemelt van dit soort voorbeelden in onze buurt en wat zou het leuk en zinvol zijn als we meer van elkaars activiteiten op de hoogte zouden zijn en elkaar inspireren.

We noemen ons initiatief Buurtgenoten.

We willen niet van alles regelen. Wel dagen we iedere straat uit om elkaar dichterbij te brengen, dat iedereen zich vrij voelt om iemand om hulp te vragen en dat we elkaar wat aandacht geven. In de hoop dat niemand ongewild alleen hoeft te zijn.

  • Hebben jullie ook een betrokken straat, inspireer ons en andere straten en mail je verhaaltje naar de initiatiefgroep Buurtgenoten!
  • Wil je ook iets ondernemen in je straat? Zou je wel wat ideeën kunnen gebruiken?

Neem gerust contact met ons op!

  • Wil jij de straatverbinder in jouw straat zijn? Laat het ons weten!
  • Vind je het zinvol om hierover met andere buurtgenoten te praten? Laat het ons weten en we organiseren een praattafel!

Initiatiefgroep Buurtgenoten:

Chris van Lenteren, Jennifer Slinkers, Jolinda Barendse en Tom van Campen

Email:  buurtgenoten@villaparkeindhoven.nl

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >