Organisatie Buurtvereniging

Missie en Visie

Buurtvereniging Villapark wil verbinden. Mensen uit onze buurt samenbrengen is onze missie.  We zorgen voor de ontmoeting van de buurtgenoten door de organisatie van gezellige feesten en activiteiten, zoals de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst ‘Een Goei Begin’ , Villapark aan de Kook en de Buurtquiz. Naast dit sociale karakter van onze vereniging, willen we ook de sociale cohesie in de wijk bevorderen en mensen verbinden.  Als Buurtvereniging willen wij ondersteuning bieden, daar waar nodig, aan de werkgroepen/buurtcommissies die de belangen van de buurt behartigen. Het initiatief voor de oprichting van een commissie is de verantwoordelijkheid van iedereen die woont of werkt in Villapark Eindhoven. Zo maken we samen onze wijk mooier!  

Als buurtvereniging voelen wij ons niet geroepen om politieke discussies aan te gaan of te bemiddelen bij geschillen tussen buurtgenoten onderling. De buurtvereniging is onpartijdig en zoekt samen met de buurtgenoten naar de verdieping en verbinding. Als er dringende zaken zijn die van belang zijn voor de hele buurt, zoals bijvoorbeeld wijzigingen in infrastructuur en wijkontwikkeling, nemen we als buurtvereniging geen standpunt in, maar willen we wel de dialoog faciliteren als hier vanuit de wijk behoefte aan is. Ook kunnen we als buurtvereniging de Gemeente Eindhoven stimuleren onze buurt goed te informeren.

Het koesteren van het historisch, cultureel en industrieel erfgoed is voor ons ook een belangrijk punt. De mensen die opgroeiden in Villapark koesteren mooie herinneringen. Wij leggen deze verhalen vast en geven ze op deze manier door aan volgende generaties en nieuwe inwoners van ‘ons’ Villapark. Bezoek hiervoor Buurt in Beeld <interne link> op deze website.

Bestuur

Buurtvereniging Villapark Eindhoven is sinds 1998 officieel actief en als zodanig geregistreerd bij de KvK, Kvk nummer 17103081. Statuten zijn in te zien bij het secretariaat. Het huidige bestuur is in mei 2016 aangetreden en bestaat uit

  • Vicevoorzitter- Hans van Beurden
  • Secretaris – Jennifer Slinkers
  • Penningmeester – Willem Witteveen
  • Voorzitter – vacature
Hans (L) en Willem (R)

E-mail: bestuur@villaparkeindhoven.nl Adres secretariaat: Sperwerlaan 5, 5613ED Eindhoven

Communicatie

Als buurtvereniging informeren we de buurtbewoners op verschillende manieren: via persoonlijke ontmoetingen, de website villaparkeindhoven.nl, de digitale nieuwsbrief en Huis-aan-huis Flyers/Uitnodigingen. Eens per jaar is er een Algemene Vergadering waar alle buurtbewoners welkom zijn.

Financiën

De Buurtvereniging ontvangt een kleine gemeentelijke subsidie en is daarnaast volledig afhankelijk van donaties van particulieren, culturele of maatschappelijke organisaties en sponsoren uit het bedrijfsleven. Voor georganiseerde activiteiten wordt indien nodig een betaalde bijdrage van buurtbewoners gevraagd. Alle bestuurs- en commissieleden verrichten hun werkzaamheden als vrijwilliger en ontvangen geen financiële vergoeding voor hun werkzaamheden.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.