Nieuwsbrief Juli 2021

door | jul 19, 2021

Van Villapark.ws naar Villaparkeindhoven.nl

Onze website heeft een ander adres gekregen. Van Villapark.ws naar Villaparkeindhoven.nl.  Niet alleen het adres is veranderd, ook de indeling. Marjon Vreeswijk, Harald Krijger, Willem Witteveen en Hans van Beurden hebben veel gepraat over de inrichting van de site. Ons doel was de uitstraling van onze site te behouden en de overzichtelijkheid en de vindbaarheid van informatie te verbeteren. Ook moest er meer ruimte komen voor het historische karakter van onze wijk. Kijk en oordeel zelf of wij in onze doelstellingen zijn geslaagd. https://villaparkeindhoven.nl/?p=6458  . Vergeet niet het adres van de site aan te passen.

Villapark aan de Kook 2021

Er is nog geen programma, maar al wel een datum: 13 November 2021 gaat deze happening weer plaatsvinden. Reserveer deze datum en kijk even naar de foto’s van de vorige keer. Zie https://villaparkeindhoven.nl/2019/09/02/bijna-hele-villapark-aan-de-kook/

Villapark in de Tweede wereldoorlog – Oproep

Oud-wijkbewoner Jan de Waal Jan is bezig met een speciaal project over de oorlogsperiode 1940 -1944 in het Villapark en zoekt bijdragen in de vorm van verhalen en foto’s. De bedoeling is om rond 18 september 2021 een oorlogsverhaal over de wijk te hebben. Naast de feiten ‘in welke woning gebeurde wat’ wil Jan ook verhalen opnemen. Foto’s van die periode zijn ook welkom. Er is al een (niet volledig) overzicht waar de verzetsmensen woonden en waar piloten en Joodse mensen waren ondergedoken. Bij deze de Oproep! Heeft u persoonlijke verhalen, foto’s of andere documenten die een plek verdienen op dit digitale document neem dan contact op via e-mail: bestuur@villaparkeindhoven.nl

Lees het hele bericht op onze site https://villaparkeindhoven.nl/2021/05/31/villapark-in-de-tweede-wereldoorlog-oproep/

Boomspiegels vol met bloemen

Bewoners van de Lakerstraat wilden meer bloemen in hun straat. Een jaar geleden werden gezamenlijk alle boomspiegels aangepakt en beplant. Het resultaat mag er zijn. Dit jaar hebben zij een prijs uitgereikt aan degene met de mooiste boomspiegel. Een leuk initiatief Komt het zien en of organiseer ook zo’n mooie straat met je buren. Ook de Treurenburgstraat heeft enkele boomspiegels aangepakt. Voor meer informatie, zie onze site https://villaparkeindhoven.nl/2021/07/14/lakerstraat-versiert-met-bloemen/

Bouwactiviteiten NRE

Zoals velen vermoedelijk wel gezien hebben vinden er op het NRE-terrein veel bouwactiviteiten plaats. De vier gebouwen die nu in aanbouw zijn, zijn deels bedoeld als woningen en deels als bedrijfsruimtes. Met de klok mee: Aan de Treurenburgstraat staat een parkeer gebouw met daarboven de vestiging van architectenbureau Houben en van Mierlo. Het is de bedoeling dat dit gebouw geheel in het groen verdwijnt. Daarachter, tegen Fifth aan, komt een werkgebouw met onder andere de oldtimergarage van Kees Henssen, een horecazaak, drie ontwerpstudio’s waaronder HeyHeyDeHaas en een hotel met tien kamers. Met de klok mee daarnaast, The BodyBuilding. Dit gebouw is bestemd voor de ontwerpstudio’s van Harm Rensink, Bart Hess en Rombout Frieling en een talenschool. Aan de Treurenburgstraat wordt een ambachtsdorp gebouwd voor 9 huishoudens met op de begane grond werkplekken. Interessante achtergrond informatie vindt u op onze site https://villaparkeindhoven.nl/?p=6552

Kunstbiënnale 2021

In het weekend van 20 november organiseren wij de tentoonstelling Kijk de Wijk, ook wel onze kunstbiënnale 2021 genoemd. De opening is vrijdagavond 19 november, 20 en 21 november is de tentoonstelling te zien op twee locaties: het DAF-museum en de Toonzaal NRE 2 aan de Nachtegaallaan. De KunstCommissie is nog met beide locaties in overleg voor een definitieve bevestiging van de genoemde data. Inmiddels zijn er circa 45 kunstenaars in onze buurt ons bekend, zij zullen worden benaderd voor deelname. Uiteraard zijn er kunstenaars in onze buurt die wij nog niet kennen. Zij kunnen zich altijd opgeven bij het bestuur van de Buurtvereniging Villapark Eindhoven: bestuur@villaparkeindhoven.nl .In de volgende nieuwsbrief, na de zomervakantie, volgen meer details.  – De KunstCommissie   

Tweede Fuutlaan dichterbij

De verkeerscommissie heeft hard gewerkt om gehoor te geven aan de resultaten van de vorig jaar gehouden enquête. Dankzij contacten met de politieke partijen, o.a. het CDA, en met de verantwoordelijke wethouder, lijken er stappen in de goede richting gezet. In de raad is een motie aangenomen die de tweede Fuutlaan een stuk dichterbij kan brengen. Ook is gesproken over sluipverkeer in de wijk en de gevolgen voor de veiligheid rond de school. Daar wordt nu ook actie op ondernomen. 

Zie meer informatie in enkele artikelen op de pagina van de verkeerscommissie zie https://villaparkeindhoven.nl/verkeer/

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >