Lakerstraat versiert met bloemen

door | jul 14, 2021

Bewoners van de Lakerstraat wilden meer bloemen in hun straat. Een jaar geleden werden gezamenlijk alle boomspiegels aangepakt en beplant. Het resultaat mag er zijn. Dit jaar hebben zij een prijs uitgereikt aan degene met de mooiste boomspiegel. Een leuk initiatief. Komt het zien en of organiseer ook zo’n mooie straat met je buren. Ook de Treurenburgstraat heeft enkele boomspiegels aangepakt.

Vergroening staat bij gemeente Eindhoven hoog in het vaandel. En het schoonhouden van de stad is minstens zo belangrijk. Beide worden omarmd door Adopteer een Straat: een Eindhovens vrijwilligersinitiatief dat in 2014 is ontstaan en waar al meer dan 1000 enthousiaste vrijwilligers aan meedoen. Inwoners van Eindhoven kunnen – alleen of in een groep- een bepaald gebied “adopteren”. Zo helpen ze met het schoonmaken en/of groen houden van het geadopteerde gebied.

Wil je graag meedoen? Je kunt je eenvoudig aanmelden door een mail te sturen met je naam en adres naar adopteereenstraat@gmail.com. Adopteer een Straat helpt je graag met benodigd materiaal (afvalgrijper, afvalzakken, handschoenen, veiligheidshesje) en via een voorjaars- en najaarsactie met plantmateriaal en bloembollen voor jouw geadopteerde stukje grond. Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan Kees Lepoeter. Hij helpt je graag! Mail via: adopteereenstraat@gmail.com

Uitreiking eerste prijs

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >