Inspraak in Cie Ruimte/Vastgoed 22-03-2016 door Paul Barts

door | mrt 23, 2016

Aan:    leden van de raad van de gemeente Eindhoven
Inspraakmogelijkheid bestemmingsplan Tongelre binnen de ring (NRE-terrein)
Door:   Renée Schönthal en Paul Barts

Het is triest te constateren, dat ik hier geen inhoudelijke reactie kan geven en wel om de volgende reden.
In een reactie door B&W wordt bijna alles afgewezen, wat wij te berde hebben gebracht in onze zienswijze en een klein gedeelte wel overgenomen, maar wat en hoe is niet duidelijk.
Waar zijn echter de toetsingscriteria?
De CROW-richtlijnen worden aan de kant geschoven, omdat er dan zeker te weinig parkeerplaatsen zijn.
De zelf gemaakte Eindhovense parkeernorm wordt ook ter zijde geschoven, omdat er nog steeds te weinig parkeerplaatsen beschikbaar komen.
Dan komt er in maart 2016 een nieuwe Parkeerverordening, echter die is tot op heden niet verschenen en kon dus ook door ons niet toegepast worden en waar dienen wij dan een bezwaar over in te dienen.

Die onduidelijkheid vond de rechtbank in den Bosch ook m.b.t. de 5FTh en dus kan de gemeente Eindhoven nog een ander plan indienen.
Gebouw 1 en 3 moeten zelf met oplossingen komen.

Bij het bepalen van het aantal parkeerplaatsen zijn wij uitgegaan van de gegevens van de gemeente Eindhoven, maar die worden constant aangepast.
Zo worden 32 parkeerplaatsen bij gebouw 1 niet toegevoegd aan de openbare ruimte, omdat de auto’s veilig dienen te worden gestald.
Bij gebouw 3 ontbreken 47 parkeerplaatsen.

In de raadsbrief 13R5370 van 21 mei 2013 dienden de consequenties nader te worden uitgewerkt. Het lijkt mij toch wel erg lang duren voor er een oplossing is gevonden.
En daar is hij weer, op de prioriteitenlijst woningbouw staat het appartements gebouw met 36 woningen weer op de lijst, terwijl deze er vanaf was gehaald.
Bij het DAF-museum dienen de 16 parkeerplaatsen door het museum te worden opgelost.
Echter het bezoekersaantal gaat enorm toenemen, waardoor volgens mij  minimaal 61 parkeerplaatsen noodzakelijk zijn, maar waar zijn die?
Ook de plaatsen voor gehandicapten zijn nog niet ingevuld.
In het plan van de gemeente Eindhoven komt als een voordeel naar voren dat er in Eindhoven een HOV-baan is, echter in andere beleidsstukken van de gemeente wordt een afstand-grens genoemd van 200m en die wordt met het NRE-terrein niet bereikt.

Er is in Eindhoven nog zo’n project geweest, nl. In Meerhoven, wat helaas is mislukt, aangezien autobezitters niet bereid zijn gebleken om hun vervoermiddel in te ruilen voor openbaar vervoer. Waarschijnlijk zal dit hier nu ook niet werken.
Het feit dat er 800 ambtenaren werken op het NRE terrein heeft er al toe geleid, dat er parkeeroverlast is ontstaan in een gedeelte van de Picushof waardoor wij  betaald parkeren hebben moeten aanvragen. De autobezitters zoeken nu weer een andere gratis parkeerplaats in de wijk, wat daar ook tot overlast leidt, het waterbedeffect.
Als er te weinig parkeerplaatsen komen, worden de betaald parkeerplaatsen ook ingenomen door buitenstaanders, zodat de bewoners weer niet kunnen parkeren, als de tarieven niet verhoogd worden.

Laat een reactie achter

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Presentatie op de burgerbijeenkomst van 6 april over NRE | Buurtvereniging Villapark Eindhoven - […] – Vervuiling (Peter Struijk) 2 – Verkeer/Parkeren (Paul Barts) (lees zijn presentatie) 3 – Historie (Peter Struijk) 4 – Hoe…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >