Expositie ‘Ontwikkelingen in de binnenstad’

door | okt 24, 2023

bij Eindhoven in Beeld op het NRE terrein.

De expositie over de ontwikkelingen in de binnenstad laat de veranderingen van de binnenstad zien over een periode van ruim 100 jaar. Ze heeft betrekking op de belangrijkste straten binnen de vroegere grachten van de stad.

Ruim een eeuw geleden, toen Eindhoven nog ‘n stadje was, werd het veelal bewoond door welgestelden en de middenstand. Er waren winkels en markten voor de dagelijkse benodigdheden en ook de horeca ontbrak niet. In de loop van de tijd veranderde het soort winkels door de opkomst van winkelketens en supermarkten. Horecazaken namen in groten getale toe, met name op het Stratumseind. De woonfunctie nam steeds verder af.

Rond de eeuwwisseling naar de 21e eeuw richtte het beleid zich meer op wonen in de binnenstad. Voorbeelden hiervan zijn De Regent aan de gelijknamige straat, De Admirant aan de Emmasingel, de Vesteda-toren aan de Smalle Haven en de vele plannen die in ontwikkeling zijn.

Onze expositie is gratis te bezoeken tot mei 2024 op werkdagen van 11.00 tot 16.00 uur in het Erfgoedhuis.

Het gebouw is rolstoeltoegankelijk en te vinden op het NRE-terrein.

Gasfabriek 4 | 5613 CP Eindhoven | 040 2116072

www.eindhoveninbeeld.com

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >