Expositie ‘Fotografie in beeld’ op NRE terrein

door | feb 23, 2023

Foto’s zijn het hoofdbestanddeel van het archief van Eindhoven in Beeld. Vele duizenden foto’s. Daaronder foto’s van meer dan 100 jaar geleden gemaakt met de techniek en de apparatuur van toen.

De expositie ‘Fotografie in Beeld’ laat zien hoe de fotografie ontstaan is en hoe Eindhovense fotografen in de loop der tijd hun vak uitgeoefend hebben. Vanaf 1870 vestigden zich al enkele fotografen in onze stad. Zij hielden zich voornamelijk bezig met portretfotografie in hun daglicht-studio’s. Ook de schoolfotografie behoorde al voor 1900 tot hun activiteiten. Rond de jaren twintig vestigden zich de eerste fotowinkels in Eindhoven en werd de amateurfotografie een feit.

In de expositie besteden we aandacht aan het verleden en heden van o.a. de schoolfotografie, portret- en bruidsfotografie, mens en werk, de fotowinkels, fotocursussen en fotoclubs in Eindhoven. Ook is er aandacht voor de grote verandering van analoog naar digitaal.

Deze expositie is gratis te bezoeken van 6 maart t/m half juni 2023, op werkdagen van 11.00 tot 16.00 uur in het Erfgoedhuis.

Het gebouw is rolstoeltoegankelijk en te vinden op het NRE-terrein.

Gasfabriek 4 | 5613 CP Eindhoven | 040 2116072

www.eindhoveninbeeld.com

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >