INFOBRIEF Herontwikkeling Stationsgebied Zuid van start

door | feb 4, 2023

U krijgt deze brief omdat wij u graag meer vertellen over de werkzaamheden in Stationsgebied Zuid in de eerste helft van 2023. Daarnaast nodigen we u graag uit voor een inloopmiddag voor meer informatie over het gebied. De komende jaren staan voor Stationsgebied Zuid in teken van een trans­formatie.

Om ervoor te zorgen dat het gebied klaar is voor deze verandering, moeten we een aantal voorbereidende werkzaamheden doen. Zodat straks bijvoorbeeld alle nodige kabels & leidingen er liggen, maar dat ook het riool klaar is voordat er straks nieuwe bewoners in het gebied komen wonen. Dit gaat zo nu en dan gepaard met afsluitingen, waardoor het centrum slechter bereikbaar wordt. Hieronder leest u wat dit op korte termijn betekent.

→   van 23 februari tot en met april: werkzaamheden hoek Stationsplein/Vestdijk en afsluiting kruispunt. Vanaf donderdag 23 februari beginnen we met voorbereidende werkzaam­ heden, waaronder het aanleggen van mantelbuizen (voor kabels & leidingen straks) en rioolwerkzaamheden. Ook worden de middengeleiders (verhogingen) tussen de rijbanen op de Stationsplein verwijderd.

Duur werkzaamheden +/­ 10 weken (onder andere afhankelijk van het weer).

Wegafsluiting: De kruising op de hoek Stationsplein/Vestdijk is tijdens het werk (vanaf 27 februari) gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit betekent:

▪  Geen doorgang van Vestdijktunnel naar Stationsplein

▪  Geen doorgang van Vestdijk naar Vestdijktunnel en Stationsplein

▪  Geen doorgang vanaf Stationsplein naar Vestdijktunnel

Fietsers en voetgangers kunnen om de afsluiting heen fietsen/lopen. Bussen moeten de eerste weken omrijden, via de Emmasingel.

Na ongeveer 4 weken kunnen zij weer over de kruising.

Omleiding:
▪ Komt u vanaf de Fellenoord, dan rijdt u om via de Professor Doctor Dorgelolaan en de Ring.
▪ Komt u vanaf de Fuutlaan, dan rijdt u om via de Parklaan ­ Nachtegaallaan.
Is het station of het Dommeldistrict uw bestemming? Rijd dan via de Ring naar de Fuutlaan. Is de Vestdijk (huisnummer 1 t/m 47) uw bestemming? Dan rijdt u vanaf het zuiden de Vestdijk in.
Overlast:
De werkzaamheden geven mogelijk geluidshinder. Het streven is het werk uit te voeren op werkdagen tussen7.00 en 17.00 uur, maar afhankelijk van de planning kan dit soms uitlopen. Daarnaast is de Vonderweg van 6 februari tot begin mei afgesloten tussen de Willemstraat en Mathildelaan. Dit maakt het centrum de komende tijd minder goed bereikbaar.
→ Vragen?
Inloopmiddag Stationsgebied Zuid op 14 februari
Op dinsdag 14 februari organiseren we een inloopmiddag. Misschien wilt u meer weten over de werkzaamheden op de hoek van de Stationsplein/Vestdijk of hoe die tijdelijke bouwweg precies werkt. Of bent u benieuwd naar het voorlopig ontwerp van het Stationsplein en de Stationsweg. Maar kom ook vooral langs als u vragen heeft over een van de andere projecten.
Datum: dinsdag 14 februari
Tijd: Tussen 16.00 en 20.00 uur
Locatie: Huiskamer Knoop XL, Stationsplein 17
Heeft u vragen over de informatie in deze wijkinfo of andere vragen over het gebied? Neem contact op met omgevingsmanager Gied Alferink, via g.alferink@eindhoven.nl of 06 20 95 60 47. Tijdens de werkzaamheden neemt u contact op met de omgevingsmanager van aannemer Hanenberg Christine Schouten,
via c.schouten@akertech.nl of 06 55 86 2535. Mail voor algemene vragen naar stationsomgeving@eindhoven.nl

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >