Tweede tussenbericht over hoe het gaat met project nieuwe Fuutlaan 

door | jan 6, 2023

Vrijdag 6 januari 2023 

Beste buurtbewoners en ondernemers van de Fuutlaan en omgeving, 

U krijgt hierbij een tweede tussenbericht over de Nieuwe Fuutlaan hierin leest u wat er vanaf september rondom het project is gebeurd. 

Namens het hele projectteam van de gemeente wil ik u allereerst het allerbeste wensen voor 2023. Hopelijk kunnen we dit jaar een belangrijke stap zetten in de richting van een nieuwe Fuutlaan. 

Zoeken bureau voor inpassingsstudie 

In het eerste bericht stond over de voortgang van de inpassingsstudie Nieuwe Fuutlaan dat NS Stations, ProRail en de gemeente Eindhoven samen een externe partij kiezen om de inpassingsstudie uit te voeren/begeleiden. We hebben uit vier inschrijvingen twee partijen uitgekozen die hun plan van aanpak via een pitch aan de drie opdrachtgevers hebben gepresenteerd. Dat was in december. De laatste dag voor de kerstvakantie is de keuze gevallen op het bureau BGSV uit Rotterdam. Zij stellen een visie op en worden ook nauw betrokken bij de participatie. 

Inpassingsstudie wordt gebiedsvisie met inpassing Fuutlaan 

Bij het maken van de opdracht naar de bureaus is de naam van de studie toch nog veranderd in een ‘gebiedsvisie met inpassing van een nieuwe Fuutlaan’. Hiermee wordt duidelijk dat het meer is dan alleen een schets van het gebied met daarin alle functies ingetekend. Uiteindelijk gaat zo’n schets zeker onderdeel uitmaken van het onderzoek. 

Maar het moet ook passen in een visie op het gebied en het moet bezien worden in relatie tot alle anders ontwikkelingen in het centrum van de stad. 

Bijeenkomst in het eerste kwartaal 

Deze naamswijziging van de opdracht heeft geen gevolg voor de planning. Het maken van de visie mag maximaal een half jaar duren en moet rond 1 juli 2023 klaar zijn. Natuurlijk komt er in het proces voldoende ruimte voor u als aanwonende om te participeren. Daarvoor organiseren we weer een aantal bewonersavonden. De participatie maakt expliciet onderdeel uit van de opdracht. U krijgt zo snel mogelijk een uitnodiging voor een eerste bewonersavond over de gebiedsvisie. 

Cultuurhistorisch onderzoek binnenkort op www.eindhoven.nl/fuutlaan 

Daarnaast wil ik u nog wijzen op dat we als input voor de gebiedsvisie Fuutlaan e.o. een cultuurhistorisch onderzoek hebben laten uitvoeren door bureau Steenhuismeurs. 

Daarvan is op dit moment een concept klaar dat in de loop van januari binnen de gemeente wordt beoordeeld. Naar verwachting komt het rapport eind januari 2023 beschikbaar. Dan zetten we het rapport ook op de projectpagina “Nieuwe Fuutlaan” van de gemeente Eindhoven waardoor het voor iedereen beschikbaar is. 

Als u vragen heeft stuur dan een mail naar mij via johan.brands@eindhoven.nl. 

Met vriendelijke groeten, Johan Brands 

Projectmanager Nieuwe Fuutlaan 

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >