Nieuwe Aldi, 58 appartementen en veel groen op plek voormalige sporthal Haagdijk

door | nov 26, 2022

Ruim een jaar bleef het stil rond het braakliggend terrein in Eindhoven waar ooit sporthal Haagdijk stond. Nu zijn het bestemmingsplan en de bouwvergunning voor een nieuwe Aldi-supermarkt en 58 appartementen eindelijk ter inzage gelegd bij de Gemeente Eindhoven.

“Eindelijk kunnen we weer een stap zetten”, zegt ontwikkelaar Johan van de Ven van Concept-nl Vastgoedontwikkeling (Parklaan 60a). Het duurde heel lang om alles technisch goed uit te werken in een bestemmingsplan. Begin januari kunnen we de verdere planning gaan maken voor de bouw.” Bestemmingsplan én bouwvergunning zijn tegelijkertijd afgegeven. Ze liggen ter inzage tot 12 januari. Wanneer de bouw kan starten hangt af van de vraag of er bezwaren komen tegen het plan.

Van de Ven maakt zich wel zorgen over de invloed van de energiecrisis op de prijzen van beton en bakstenen. In januari zal moeten blijken of het project nog past binnen het budget, aldus de ontwikkelaar. ,,Maar onze appartementen met een parkeerplaats zijn interessant voor particuliere kopers én voor beleggers. Wat verhuurd en verkocht wordt, beslissen we later. Maar ik denk niet dat we geraakt worden door de crisis wat dat betreft.”

Hij verwacht ook niet veel bezwaren. Omwonenden en de buurtorganisaties uit Villapark en Lakerlopen zijn betrokken bij het maken van het plan Haagdijk. Dat gebeurde via inloopavonden in oktober vorig jaar en werkgroepvergaderingen dit jaar.

Het plan behelst de bouw van een supermarkt van 1400 vierkante meter met daarnaast en daarboven in een U-vorm de appartementen, in grote variërend van 60 tot 120 vierkante meter. Aan de Insulindelaan/Ring en de Meerkollaan is de nieuwbouw het hoogste, met vier verdiepingen, aan de Tapuitstraat en de Rietvinklaan is dat maximaal drie etages.


Op het binnenterrein komt een parkeergarage voor bezoekers van de winkel. Daarbovenop parkeren de bewoners. De inrit voor auto’s is aan de Rietvinklaan, achter de bebouwing aan de Tongelresestraat. Ook is er plek voor wat extra groen op het terrein. De platte daken van de appartementen worden ook groen.

De gesprekken met omwonenden gingen vooral over het groenplan, vertelt Van de Ven. Het plantsoen aan de Rietvinklaan wordt straks ingericht met de buurt. Midden in het complex komen vier grote bomen te staan. Met groen platform Trefpunt Groen Eindhoven is afgesproken dat de daken verschillende soorten beplanting krijgen, zodat er ook verschillende insecten en dieren op af komen. En aan de gevels komen nesten en kasten voor mussen, gierzwaluwen en vleermuizen.

De ingang van de nieuwe winkel komt aan de Tapuitstraat en sluit aan bij het parkeerpleintje aan de Tongelresestraat.

Laat een reactie achter

3 Reacties

 1. Breidel

  Wanneer wordt er gestart met de bouw en wanneer is het project klaar?

  Antwoord
 2. Buurtvereniging Villapark Eindhoven

  Daarvoor kun je uiteraard het beste contact opnemen met de projectontwikkelaar:

  concept-nl projectontwikkeling b.v.
  parklaan 60a
  5613 bh eindhoven
  040-2960405
  e-mail: info@concept-nl.nl

  Antwoord
 3. Theavdbesselaar

  Kun je je inschrijven voor de appartementen

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >