Proef met bladkorven van start

door | okt 29, 2022

Op initiatief van het CDA Eindhoven is de gemeente Eindhoven gestart met een ‘pilot bladkorven’. In verschillende buurten zijn deze herfst bladkorven geplaatst waar bewoners hun blad in kunnen gooien. Met deze pilot wil de gemeente onderzoeken of ze van meerwaarde zijn om een schonere straat te krijgen en of het in een gemak behoefte voorziet. De pilot duurt twee jaar. Daarna is het aan de politiek of de bladkorven definitief in het straatbeeld terugkomen. 

Het CDA Eindhoven pleit al jarenlang voor de terugkeer van de bladkorven. Veel inwoners hebben hier om gevraagd, zodat ze het bladafval kwijt konden, uit hun tuinen maar zeker ook van de stoepen en straten. Er zijn altijd wel attente buurmannen- en vrouwen die willen zorgen dat het blad uit de buurt opgeveegd wordt. Het zorgt voor een verzorgder straatbeeld en voorkomt gladheid.

Meer informatie over de pilot is te vinden op de website van de gemeente: https://www.eindhovenduurzaam.nl/bladkorven-in-eindhoven

Wij hopen dat onze inwoners de bladkorven veel én goed gebruiken.

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >