VOORTGANG NIEUWE FUUTLAAN, een tussenbericht

door | sep 5, 2022

21 september 2022

Beste buurtbewoners en ondernemers van de Fuutlaan en omgeving,

U krijgt dit bericht om u te informeren over wat er de afgelopen maanden rondom het project Nieuwe Fuutlaan is gebeurd.

Wat is er tot nu toe gedaan?

Zoals u weet heeft het projectteam van de gemeente Eindhoven hard gewerkt aan het zoeken naar een voorkeursvariant voor een nieuwe Fuutlaan. Daarbij is ook veel gesproken met buurtbewoners en met spoorpartijen ProRail en NS Stations. Dit heeft nog niet geleid tot één voorkeursvariant voor een nieuwe Fuutlaan waar iedereen zich in kan vinden. In overleg met alle betrokkenen hebben we voor de zomer afgesproken om een tussenstap voor te stellen. Namelijk om een studie te doen naar de mogelijkheid om een nieuwe Fuutlaan in te passen in het gebied tussen spoor en bestaande Fuutlaan. Daarbij worden ook bestaande functies en plannen van ProRail en NS Stations maar ook van de gemeente betrokken. Met deze inpassingsstudie is ook de buurt akkoord gegaan tijdens de bewonersavond van 18 mei 2022.

Inpassingsstudie Nieuwe Fuutlaan

Het voorstel om samen de inpassingsstudie uit te voeren is inmiddels door NS Stations, ProRail en de gemeente goedgekeurd. Een stedenbouwkundig bureau van buiten gaat ons hierbij helpen. We kiezen voor een extern bureau aan de ene kant omdat zij creatief en objectief naar oplossingen kunnen zoeken en aan de andere kant ook omdat zij meer ervaring hebben met een dergelijk onderzoek. Het is de bedoeling dat het kiezen van een geschikt bureau in de maanden september en oktober van dit jaar gebeurt. Eerst moet nog een duidelijke opdracht voor het kiezen van een geschikt bureau worden gemaakt. Dat gebeurt deze maand.

Doel van de studie

Doel van de inpassingsstudie is om uiteindelijk te komen tot een advies aan het college van Burgemeester en wethouders over een nieuwe Fuutlaan. Liefst met een variant die voor alle belanghebbenden acceptabel is. In ieder geval moeten de keuzes en argumenten van alle partijen helder in beeld worden gebracht zodat het college die bij het besluit kan meenemen.

Een belangrijk onderdeel  hierbij  is de participatie

De participatie moet nog in overleg met het stedenbouwkundig bureau en spoorpartijen uitgewerkt worden. Maar dit gebeurt in grote lijnen op een dezelfde manier als bij de variantenstudie het afgelopen jaar. Jullie krijgen dus weer een adviesrol over de inhoud en keuzes. U krijgt als het zo ver is een uitnodiging voor een bewonersavond.

Wat zijn de volgende  stappen?

Voor de keus van het stedenbouwkundig bureau hebben we ongeveer twee maanden nodig. En daarna kan het bureau pas aan het werk. Daarom organiseren we voor die tijd geen bewonersavond. Dat heeft weinig zin. Omdat u wel benieuwd zult zijn naar hoe het gaat met de Nieuwe Fuutlaan, sturen we u dit tussenbericht.

Als u nu al vragen of opmerkingen heeft, dan hoor ik die natuurlijk graag en zal proberen deze te beantwoorden.

Met vriendelijke groet, 

Johan Brands

Projectleider nieuwe Fuutlaan

johan.brands@eindhoven.nl

Laat een reactie achter

1 Reactie

  1. Yvon

    Bedankt voor dit bericht, het maakt me nieuwsgierig naar het eindresultaat, wordt vast een langdurig project. Dit is wel goed vooruitkijken!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >