Een nieuwe Fuutlaan?

door | mrt 17, 2022

Op 10 maart heeft de gemeente enige varianten getoond voor een nieuwe Fuutlaan. Deze presentatie was in het DAF Museum en werd door ongeveer 40 mensen bijgewoond.

Variant 1B

Als uitganspunten voor deze varianten hanteert de gemeente de volgende criteria:

• Vermindering overlast aanwonenden
• Radiaalfunctie (50km/uur) goed inpassen
• Het is een variantenstudie wegtracé en geen gebiedsontwikkeling
• Van Gend & Loos gebouw en gebruik handhaven
• Gebouw Fuutlaan 10 handhaven
• Voldoende ruimte voor verkeersfuncties (voetpad, parkeren, fietsen en autoverkeer)
• Resultaten van verschillende onderzoeken meenemen: Bomenonderzoek (beschermde status groene wig) • Onderzoek cultuurhistorie: beschermd stadsgezicht • Verkeersonderzoek• Akoestisch onderzoek.

Toelichting op de Radiaal Functie: De radiaal functie houdt in dat het een brede 50Km weg moet worden, in twee richtingen en voorzien van fietspaden. De weg dient voor de bereikbaarheid van centrum. Eindhoven kent 8 radialen.

Variant 2A

De varianten. In eerste instantie heeft de gemeente 7 varianten ontwikkeld. Deze zijn op basis van een lange reeks van verschillende criteria beoordeeld. Op basis hiervan zijn er 3 varianten over gebleven, die op deze avond zijn besproken. Deze overgebleven varianten heten 1b, 2a en 2b. Bij variant 1b ligt de nieuwe Fuutlaan op het huidige tracé, maar is natuurlijk wel breder. Bij variant 2A maakt het bestemmingsverkeer met “auto te gast” en fietsers gebruik van de huidige Fuutlaan en komt de nieuwe Fuutlaan direct achter de groenstrook te liggen, op het terrein van NS Vastgoed en Prorail. Bij variant 2B is de nieuwe Fuutlaan verder naar het Van Gend & Loos gebouw geprojecteerd, tegen de docs van Van Gend & Loos.

Variant 2B

Veel meer informatie met alle details zijn te vinden op www.eindhoven.nl/fuutlaan . Daar staan ook de reacties van de bewoners op de getoonde varianten. Vooral variant 1B is zeer negatief ontvangen. De presentatie zoals deze met de buurt is besproken heeft ook plaats gevonden met gesprekken met NS Vastgoed en Prorail.

Een volgende bijeenkomst met de buurt vindt plaats op 19 April in het DAF museum v.a.19.30 uur.

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >