Verbetering grondwaterpeil?

door | mrt 5, 2022

De gemeente is nog steeds bezig met de grondwater problematiek in onze wijk. Hier onder een bericht van de gemeente en een verzoek om reactie.

De gemeente heeft een onderzoek gedaan naar het functioneren van de voorzieningen om de grondwateroverlast in het Villapark te verkleinen. Luuk Postmes heeft samen met een medewerker van de afdeling Beheer alle voorzieningen geïnspecteerd. Tijdens dit veldbezoek leken al de voorzieningen te functioneren of te hebben gefunctioneerd. Wel is nog de overloophoogte in de Merellaan aangepast. In de Reigerlaan zit het filter van de verticale drain onder de leemlaag. Mogelijk treedt daar wel effect op, maar is het gebied zo groot en vlak dat dat in de metingen in de peilbuizen ten opzichte van elkaar niet te meten is.

De gemeente heeft daarom de werkgroep gevraagd hoe de situatie nu is: Ervaart u verbetering of is er nog steeds overlast? Via het contactformulier op onze site kunt u uw reactie naar de werkgroep mailen.

tactpersoon van de gemeente: Ferry van den Eng

Adviseur Stedelijk Waterbeheer

| Divisie Stadsontwikkeling  |  Sector Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu  |  Afdeling Groen & Water |

Laat een reactie achter

4 Reacties

 1. M. WILS

  De woning Reigerlaan 8 vertoont scheuren in de muren. Zowel buitenmuur wordt de scheur in gevel groter. Binnen nieuwe scheuren in gangmuur en plafond.

  Antwoord
 2. Suzanne Udo

  In de Fuutlaan treedt op dit moment een enorme daling van het grondwater op. Tegelijkertijd verschijnt er zeer vies water in de sloten aan de Parklaan. Er is iets mis; dit gaat tot verzakkingen leiden. Hebben jullie goede contacten.
  Zie peilbuis B51G2460 – Fuutlaan

  Antwoord
 3. Andrea

  Wij hadden in verleden altijd een droge kruipruimte. Een paar weken geleden merkte ik een roest kleur stof op de woonkamer houtenvloer liggen. Ik vermoed schimmel of swam onder de vloer. Grond in de kruipruimte ziet er vochtig uit. Er moet nu een bouwkundige onderzoek komen. Ik weet niet of dit door grondwater komt, of door een ondervloerisolatie die recent geplaatst is, of iets anders…

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >