Verkeerscommissie zeer actief

door | dec 22, 2021

Beste buurtgenoten,

Het is weer even een geleden dat wij een update hebben gegeven vanuit de verkeerscommissie. Wij hebben echter niet stilgezeten! Lees hieronder de samenvatting van onze activiteiten: 

Nieuwe Fuutlaan

Op dinsdag 9 november heeft de gemeente een bijeenkomst georganiseerd over het project Nieuwe Fuutlaan dat nu officieel is gestart. Naast de bewoners van de Fuutlaan waren Willem en Anita vanuit de verkeerscommissie uitgenodigd. Tijdens deze informatieavond is het projectteam aan ons voorgesteld en zijn de tijdslijnen geschetst. In januari 2022 zal de eerste bewonersavond plaatsvinden waarbij de schetsen en toetsingscriteria worden besproken. Na een bewonersavond in februari en maart zal dit moeten resulteren in een collegebesluit in juni 2022. De nieuwe gemeenteraad zal hier vervolgens een besluit over nemen. Op deze pagina kan je de laatste ontwikkelingen volgen: www.eindhoven.nl/fuutlaan

Stationsgebied Zuid

De ontwikkelingen aan het stationsgebied Zuid zoals Edge en District E liggen momenteel stil. Er zijn meerdere bezwaren ingediend bij de Raad van State. Op dit moment is het niet duidelijk wanneer de bouwwerkzaamheden zullen starten en welke gevolgen de bezwaren hebben op de voortgang. Wij volgen via deelname aan de regiegroep de verdere ontwikkelingen op de voet, maar nu dus even in de wachtstand. 

Verkeer Villapark

Zoals eerder gedeeld zijn wij als verkeerscommissie in gesprek met meerdere politieke partijen. Ons eerdere doel was om vertegenwoordigd te worden in de verkiezingsprogramma`s. Belangrijke meerjaren doelen zoals de Nieuwe Fuutlaan, aanpak van sluipverkeer en hard rijden door de wijk en Tongelresestraat hebben een grotere kans van slagen als deze zo vroeg mogelijk zijn opgenomen in de politieke plannen. De planvorming is nu voorbij en de verkiezingsprogramma`s zijn geschreven. Ons volgende doel is om nauw betrokken te blijven middels onze contactpersonen in de politiek. In de formatiefase in het voorjaar van 2022 hopen wij hiermee invloed uit te kunnen oefenen. 

Vragen/ suggesties of wil jij je aansluiten bij onze enthousiaste en gezellige club, wij horen het graag!

Verkeerscommissie Villapark

Laat een reactie achter

1 Reactie

  1. Huub

    Goed bezig! Dank voor dit initiatief

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >