VerkeersCommissie in Beweging!

door | okt 6, 2021

De VerkeersCommissie heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten. Dus tijd om jullie weer bij te praten! Naar aanleiding van de enquête eind vorig jaar over het verkeer in de wijk hebben wij een brief aan de gemeenteraad verzonden. De belangrijkste punten hieruit zijn:

  • Het sluipverkeer in onze wijk;
  • De verkeersveiligheid rondom de schoolzone;
  • Het te hard rijden in onze wijk en meer specifiek Tongelresestraat, Parklaan, Fuutlaan en Nachtegaallaan;
  • De ‘Nieuwe Fuutlaan’;
  • De status van de huidige Fuutlaan en de trillingsoverlast;
  • De invloed op het verkeer in onze wijk van alle bouwtrajecten rondom het Stationsgebied Zuid. 

Zowel de VVD als het CDA hebben gezamenlijk hierover raadsvragen gesteld in de gemeenteraad. Dit heeft geleid tot meerdere concrete acties. Recent hebben wij gesproken met de verkeersdeskundigen van de gemeente. De uitkomsten stemmen ons positief. Wij worden gehoord als VerkeersCommissie en belangrijker nog, de gemeente deelt onze zorgen. Ook de oplossingen die wij geschetst hebben richting de gemeente zijn door hen gehoord.

Regiegroep Stationsgebied Zuid

Uit de eerder afgenomen enquête in onze wijk blijkt dat er veel onrust is over de bouwplannen bij het station en de effecten daarvan op de leefbaarheid in onze wijk.

De gemeente heeft een regiegroep samengesteld waarin alle belangen vertegenwoordigd zijn. Namens onze wijk is Anita Helten afgevaardigde. Onderwerp van gesprek op dit moment is de tijdelijke inrichting van de Stationsweg voor de duur van de bouw. De laatste plannen tonen dat er een verkeerslus wordt gemaakt op de Stationsweg ter hoogte van het Dommeltunneltje. Hiermee voorkomen wij dat er zwaar bouwverkeer door onze wijk zal rijden en worden met name de Fuutlaan en de Parklaan ontzien. 

Vragen/opmerkingen/reacties

Heb je vragen, opmerkingen en/of aanvullingen laat het ons weten! Je kunt ons bereiken via bestuur@villaparkeindhoven.nl

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >