Website Villapark in de Tweede wereldoorlog

door | sep 24, 2021

Op 18 september (viering bevrijding van Eindhoven) heeft Jan de Waal een nieuw deel van zijn website gelanceerd: Villapark Eindhoven in de Tweede wereldoorlog. In onze buurt kwam alles samen in de oorlogsjaren: Duitse bezetters, onderduikers, verzetsmensen en NSB-ers. Op de website kun je bijzondere verhalen van buurtbewoners lezen en beeldmateriaal bekijken over de periode 1940 – 1945. Vooral het verhaal van Wim van de Loo uit de Koekoeklaan, Loesje uit de Leeuweriklaan en Suusje uit de Reigerlaan zijn ontroerend. Aanvulling op deze site is overigens nog steeds van harte welkom, neem contact op per mail: jandewaal@gmail.com

Naast het deel over de Tweede wereldoorlog is de bekende website van Jan over de historie van Villapark Eindhoven uitgebreid met informatie over de Goorstraat. Het volgende project is de Merellaan. Hartelijk dank, wij kijken er naar uit Jan!

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >