Neos goede buur

door | jul 24, 2021

Verpleegzorg Neos aan de Kwartelstraat biedt verpleging en verzorging aan maximaal 28 dakloze mensen met somatische klachten, eventueel in combinatie met problemen op andere leefgebieden. De zorg is gericht op herstel, langdurig verblijf of de laatste levensfase via pallitatieve zorg.

De communicatie tussen Neos en de buurt heeft zich positief ontwikkeld. Neos doet er alles aan om een goede buur te zijn en krijgt die ruimte ook van de mensen in de wijk. Er is structureel overleg met de beheergroep waarin buurtgenoten zitting hebben. Overlastmeldingen over cliënten zijn sterk afgenomen en klachten zijn veranderd in signalen en meldingen van buurtbewoners. Dit komt enerzijds door gerichte aanpak en afspraken door Neos, anderzijds door het type mensen die opgevangen wordt. Op de Kwartelstraat worden geen nieuwe mensen meer opgenomen die actief verslaafd zijn.

Als je als buurtbewoner iets signaleert en of wilt melden kun je altijd aanbellen, bellen of mailen. Neos zorgt altijd voor actie en terugkoppeling.

Neos Verpleegzorg (Huize Angela)
Teamleider: Carina Doensen
Kwartelstraat 5, 5613 ET Eindhoven
T 040 292 92 22 (24u per dag 7 dagen per week)
E buurtcontactpunt@neos.nl

In het kader van leefbaarheid en veiligheid in de wijk is ‘goed burgerschap’ een nadrukkelijk aandachtspunt in de begeleiding. Diverse cliënten vinden het ook gezellig wanneer je als buurtbewoner een praatje met ze maakt. Cliënten die mobiel zijn maken geregeld een wandelingetje door de buurt, een goede gelegenheid voor dat praatje.

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >