Succes voor de verkeerscommisie

door | jul 16, 2021

Mede door inzet van de verkeerscommissie is een nieuwe Fuutlaan dichterbij gekomen! De gemeente erkent dat bij al haar bouwplannen rondom het station en de mobiliteitsambities, de huidige Fuutlaan niet meer voldoet. Er komt vóór de gemeenteraadsverkiezingen, volgend jaar maart, een plan voor een nieuwe Fuutlaan.

Politiek, Werkgroepen en Zienswijzen

Met de uitkomsten van de enquête die rond de jaarwisseling onder de bewoners van het Villapark is gehouden is de verkeerscommissie aan de slag gegaan om bij de gemeente onze zorgen en ideeën goed voor het voetlicht te krijgen. Initieel hebben we contact gezocht met de CDA fractie die genoeg aanleiding zag om raadsvragen te stellen. We hebben door onze contacten, met o.a. Miriam Frosi van het CDA, een veel beter inzicht gekregen in de politieke processen en besluitvorming.  Uiteraard hebben we ook de andere partijen gesproken en geïnformeerd. Daarnaast is er actief deelgenomen aan werkgroepen die gesprekspartners zijn voor de gemeente bij het creëren van draagvlak voor de bouwplannen (XL, Lichthoven, Edge etc.) rondom het station.

In het voorjaar werd duidelijk dat de gemeenteraad de versnipperde aanpak voor het stationsgebied door B&W niet wenselijk achtte en verlangde een integraal plan, inclusief een verkeers- & parkeervisie. Onze verkeerscommissie heeft de gang van zake bij de gemeente op de voet gevolgd en tijdig zienswijzen (op- en aanmerkingen op de plannen) in gediend en toegelicht. Voordat de Raad de plannen van B&W heeft goedgekeurd, heeft het CDA samen met de VVD een motie ingediend. Deze motie is aangenomen. Lees hier de toelichting.  In deze motie wordt gevraagd om de ‘zachte’ plannen rond de nieuwe Fuutlaan om te zetten in ‘harde’ plannen. Wethouder Monique List (VVD) heeft aangegeven de motie op te volgen.

Volhouden

Maar we zijn er nog niet, er zal nog veel water door de Dommel stromen voordat alles rondom het station opgeleverd is en de nieuwe Fuutlaan en feit is. De focus de komende tijd ligt op het politieke vlak: zorgen dat onze zaak onderdeel wordt van zoveel mogelijk verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

de VerkeersCommissie 

Laat een reactie achter

4 Reacties

 1. Jeroen troost

  En wanneer wordt de tongelresestraat eens aangepakt? Het is een voldongen feit dat de verkeerssituatie daar onhoudbaar is. Het gaat al vaker mis maar het is slechts aftellen tot het een keer escaleert. Geluidsoverlast, trillingen, gevaarlijke situaties met extreme hardrijders en inhalende automobilisten. Ondanks de vele kinderen die de straat over moeten steken om de basisschool aan de Reigerlaan te bereiken is er slechts 1 oversteekplek tussen het dafmuseum en het winkelgenied. Geen versmallingen, geen drempels, geen zebrapaden, niets om een veilige situatie te creëren. Sinds het knijpen van de wegen rond het centrum is de Tongelresestraat de in- en uit racebaan geworden. De enkele keer dat de politie controleert is dat direct met 2 bussen en 6 man die in uniform volledig in het zicht staan te laseren zodat iedereen direct afremt en er uit hun analyse blijkt dat er niets aan de hand is.

  Antwoord
  • Anita Helten

   Hoi Jeroen,
   De problemen die je benoemd zijn ons bekend. Wij hebben deze dan ook besproken met de gemeente. De Tongelresestraat wordt meegenomen in een integrale aanpak. Snelle oplossingen zijn er helaas niet, dus ons geduld wordt ook hierbij op de proef gesteld.

   Antwoord
 2. Miriam

  Super leuke complimenten 😉
  Bedankt voor de mooie samenwerking
  Miriam Frosi
  Cda raadslid

  Antwoord
  • Anita Helten

   Jij bedankt Miriam! Leuk en leerzaam om via jou een inkijkje te krijgen in de gemeentelijke politiek 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >