Succes voor de verkeerscommisie

door | jul 16, 2021

Mede door inzet van de verkeerscommissie is een nieuwe Fuutlaan dichterbij gekomen! De gemeente erkent dat bij al haar bouwplannen rondom het station en de mobiliteitsambities, de huidige Fuutlaan niet meer voldoet. Er komt vóór de gemeenteraadsverkiezingen, volgend jaar maart, een plan voor een nieuwe Fuutlaan.

Politiek, Werkgroepen en Zienswijzen

Met de uitkomsten van de enquête die rond de jaarwisseling onder de bewoners van het Villapark is gehouden is de verkeerscommissie aan de slag gegaan om bij de gemeente onze zorgen en ideeën goed voor het voetlicht te krijgen. Initieel hebben we contact gezocht met de CDA fractie die genoeg aanleiding zag om raadsvragen te stellen. We hebben door onze contacten, met o.a. Miriam Frosi van het CDA, een veel beter inzicht gekregen in de politieke processen en besluitvorming.  Uiteraard hebben we ook de andere partijen gesproken en geïnformeerd. Daarnaast is er actief deelgenomen aan werkgroepen die gesprekspartners zijn voor de gemeente bij het creëren van draagvlak voor de bouwplannen (XL, Lichthoven, Edge etc.) rondom het station.

In het voorjaar werd duidelijk dat de gemeenteraad de versnipperde aanpak voor het stationsgebied door B&W niet wenselijk achtte en verlangde een integraal plan, inclusief een verkeers- & parkeervisie. Onze verkeerscommissie heeft de gang van zake bij de gemeente op de voet gevolgd en tijdig zienswijzen (op- en aanmerkingen op de plannen) in gediend en toegelicht. Voordat de Raad de plannen van B&W heeft goedgekeurd, heeft het CDA samen met de VVD een motie ingediend. Deze motie is aangenomen. Lees hier de toelichting.  In deze motie wordt gevraagd om de ‘zachte’ plannen rond de nieuwe Fuutlaan om te zetten in ‘harde’ plannen. Wethouder Monique List (VVD) heeft aangegeven de motie op te volgen.

Volhouden

Maar we zijn er nog niet, er zal nog veel water door de Dommel stromen voordat alles rondom het station opgeleverd is en de nieuwe Fuutlaan en feit is. De focus de komende tijd ligt op het politieke vlak: zorgen dat onze zaak onderdeel wordt van zoveel mogelijk verkiezingsprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

de VerkeersCommissie 

Laat een reactie achter

1 Reactie

 1. Miriam

  Super leuke complimenten 😉
  Bedankt voor de mooie samenwerking
  Miriam Frosi
  Cda raadslid

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >