Schoolzone basisschool Reigerlaan veiliger maken!

door | jul 16, 2021

Uit de enquête die de verkeerscommissie eind 2020 heeft afgenomen is naar voren gekomen dat er veel zorgen leven over de verkeersveiligheid rondom Saltoschool Reigerlaan. Genoeg reden om hiermee aan de slag te gaan. Samen met een lid van de VerkeersCommissie zijn we in gesprek gegaan met Teuntje Versluis, directeur van de school. De school deelt onze zorgen en ziet aanknopingspunten om samen aan de slag te gaan. Met de start van het nieuwe schooljaar in september willen wij meerdere acties inzetten. Hiermee willen wij ouders van schoolgaande kinderen bewust maken van het belang om de schoolzone veiliger te maken, en kinderen motiveren om zoveel mogelijk lopend of fietsend naar school te komen.

Daarmee zijn wij er nog niet. Er is veel sluipverkeer in de omgeving van de school en dat neemt de laatste jaren opvallend toe. Ook daarmee willen wij gericht aan de slag. Dit begint met een schouw gezamenlijk met verkeersdeskundigen van de gemeente. Dit kan resulteren in zachte maatregelen, denk aan brigadiers, verkeersborden of spandoeken maar harde maatregelen zijn echter ook noodzakelijk. Hiervoor loopt het contact met de gemeente en wij hopen dat zij ook een stap willen zetten in het belang van de veiligheid van onze wijk, bijvoorbeeld met verkeersdrempels of andere maatregelen die het doorkruisen van onze wijk ontmoedigen. 

In de tussentijd hoeven wij echter niet stil te zitten en kunnen wij direct al aan de slag. Want wist jij dat iedere voetganger in de schoolzone voorrang heeft bij het oversteken? Het maakt niet uit waar dit gebeurt binnen de schoolzone, de auto moet overal voorrang verlenen. En wist jij dat 15 km per uur de norm is binnen de schoolzone? 

Spreek elkaar aan als je ziet dat de praktijk anders is dan bedoeld. Alleen samen kunnen wij onze wijk veiliger maken en ons woongenot vergroten. Een hele fijne zomer gewenst en tot in het nieuwe schooljaar. 

De VerkeersCommissie

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >