Gebouw van Fifth NRE genomineerd voor de Dirk Roosenburg architectuurprijs

door | mei 21, 2021

De Dirk Roosenburgprijs wordt sinds 1989 om de twee jaar toegekend aan een project dat een positieve bijdrage levert aan de identiteit en het gebruik van de stad Eindhoven. Dat kan een architectuurproject zijn, maar ook een infrastructureel werk, de inrichting van de publieke ruimte of een park- of landschapsontwerp.

Bij de Dirk Roosenburgprijs wordt niet gewerkt met inzendingen, maar selecteert een jury de projecten die in aanmerking komen. In totaal zijn deze editie 39 projecten beoordeeld. Tijdens de Dutch Design Week in oktober wordt de winnaar bekendgemaakt. Acht projecten komen in aanmerking voor de Dirk Roosenburgprijs 2021. Het gaat om gebouwen en andere ruimtelijke projecten die in de afgelopen twee jaar zijn opgeleverd in Eindhoven.

Uit de nominatie:
Het NRE-terrein is een van de gebieden die als het ware is teruggegeven aan de stad. Dit terrein, genoemd naar de Nutsbedrijven Regio Eindhoven, is sinds 2013 in ontwikkeling. Dat doet de gemeente samen met initiatiefnemers en bedrijven. Zo kwam werd onlangs de voormalige gasfabriek getransformeerd naar jazzclub Fifth NRE. Voor de transformatie van het pand tekende De Bever Architecten.

De jury ziet het project als een belangrijk visitekaartje van het terrein dat nog volop in ontwikkeling is. “Fifth NRE is een initiatief van Hein van Stiphout van Okko project. Hij is een pionier van het eerste uur op het NRE-terrein. Inmiddels is Fifth NRE uitgegroeid tot een begrip in Eindhoven en de regio. Het concept combineert livemuziek, borrelen en dineren tot één totaalervaring”.

Wij zijn als buurt zeer blij met de ontwikkeling van het NRE terrein en hopen dat Fifth deze mooie prijs binnen sleept!

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >