Onveilige verkeersituatie op de Fuutlaan

door | mrt 28, 2021

Sinds 2008 is er een verkeerscommissie Fuutlaan die zich ten doel stelt de verkeersveiligheid op de Fuutlaan te verbeteren. Speerpunten van de commissie zijn:

  • veiligheid van alle weggebruikers
  • snelheid remmende maatregelen
  • weren van vrachtverkeer

Deze speerpunten zullen u als wijkbewoner niet verbazen. We weten allemaal dat er veel verkeer op de Tongelresestraat, de Parklaan en de Fuutlaan rijdt. Voor de bereikbaarheid van het centrum is dit ook noodzakelijk. Tot zover geen nieuws en geen probleem.

Maar de bewoners van de Fuutlaan ervaren het wel als een probleem en dat probleem wordt ook onderkend. Uit onderzoek, in opdracht van de gemeente Eindhoven in 2019, is gebleken dat de snelheid ver boven de maximaal toegestane snelheid ligt en ook dat de optredende trillingen ver boven de toegestane normen uitgaan. De trillingen, hoofdzakelijk veroorzaakt door het vrachtverkeer, zijn slecht voor de staat van de huizen en de gezondheid van de bewoners.

Dit onderzoek heeft ertoe geleid dat er 3 nieuwe drempels (punaises) zijn aangelegd in 2020. Deze maatregelen hebben deels bereikt dat de snelheid afgenomen is, maar op sommige delen van de straat wordt er nog steeds veel te hard gereden. En het vrachtverkeer blijft onverminderd doorrijden.

Als commissie zijn we in gesprek met het Gebied coördinatieteam, het College en de Gemeenteraad om te zorgen dat we gehoord worden. Niet alleen voor de Fuutlaan, maar voor de gehele wijk. De toekomstplannen rondom het station maken de situatie er voorlopig niet beter op. Sterker nog, het baart ons zorgen en daarom hebben we begin maart spreektijd aangevraagd en gekregen bij de Gemeenteraad. Dit heeft mede geleid tot onderstaand bericht in het Eindhovens Dagblad.

Wij zijn niet tegen de bouwplannen, maar wij zouden graag zien dat er een totaalplan voor het hele gebied komt zodat het verkeer op de juiste manier afgewikkeld kan worden. Voor ons is dat niet via de Fuutlaan in de huidige staat. Graag willen we u deelgenoot maken van hetgeen ons bezig houdt, vandaar dit ingezonden stuk.

Onze commissie heeft nauw contact met de verkeerscommissie Villapark omdat we graag samen de verkeersproblematiek van onze mooie wijk aanpakken. Voor de korte, maar zeker ook, de lange termijn!

Met vriendelijke groet, De Fuutlaancommissie. fuutlaancommissie@gmail.com

Hieronder het artikel uit het ED: 20191211 buurtgesprek Hoogbouw NRE_V3

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >