Gemeente start campagne ‘Meld vuurwerkoverlast’

door | dec 14, 2020

De gemeente Eindhoven  start  met de campagne ‘Meld vuurwerkoverlast’ – bericht op verzoek van de Gemeente Eindhoven

Voor de komende jaarwisseling geldt een landelijk vuurwerkverbod. Het kabinet wil zo extra druk op de zorg en handhaving voorkomen. Alleen vuurwerk uit de zogeheten F-1 categorie, zoals sterretjes en knalerwten, mogen nog worden afgestoken.

Eindhovenaren die toch vuurwerkoverlast ervaren, kunnen van 7 december tot en met 10 januari 2021 de overlast  melden via de BuitenBeter App of telefonisch via 14040. Bel altijd 112 bij ernstige  schade en/of lichamelijk letsel. Is er geen spoed? Bel dan naar 0900-8844.

De gemeente stelde vorig jaar in de aanloop naar de jaarwisseling ook een meldpunt vuurwerkoverlast in. Uit die meldingen blijkt dat de ervaren overlast over de stad redelijk gelijk verspreid is. In totaal hebben 1340 inwoners 2100 keer overlast gemeld. Aan de hand van de meldingen van vorig jaar en dit jaar, zal de gemeente een standpunt innemen hoe Eindhoven omgaat met vuurwerk. Dit in relatie tot het landelijk vuurwerkbeleid.

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >