aanleg Drains ivm Wateroverlast

door | apr 26, 2019

Om verlaging van het grondwater te bewerkstelligen is de gemeente gestart met het aanleggen van drains in de Merellaan en de Reigerlaan. Planning was Jan/Feb 2019 wegens volle agenda’s zijn de werkzaamheden pas in April gestart.

 • Planning van de werkzaamheden:
  o   Week 17  Start werkzaamheden in de Pauwlaan
  o   Week 18  Werkzaamheden Pauwlaan
  o   Week 19  Werkzaamheden Pauwlaan / Opstarten in Merellaan
  o   Week 20  Werkzaamheden Merellaan
  o   Week 21 Merellaan
  o   De werkzaamheden voor aanleg van de Bron in de Reigerlaan worden in een van deze weken uitgevoerd.
 • Enexis gaat in week 16 starten met aanleg leiding in Fuutlaan en moeten de kop van de Merellaan passeren en afsluiten voor ca 1 dag. Dit zou met huidige planning geen conflict geven met werkzaamheden gemeente. Mocht hier onverhoopt toch door weer of andere oorzaken wel een conflict ontstaan zou planning aangepast kunnen worden. Dit wordt uiteraard aan bewoners gecommuniceerd.
 • De bewoners in de straten en en evt. aanliggende straten  worden ca 2 weken van te voren op de hoogte gesteld met een bewonersbrief. Hierin geven we ook aan dat auto’s een paar dagen niet voor deur kunnen komen etc. Telefoon nr uitvoerder en opzichter staan hier ook in.
 • Er zullen enkele verkeersmaatregelen genomen worden om verkeer om te leiden (zie bijlagen) als werkzaamheden worden uitgevoerd.

[avatar user=”Arno van Kempen” /] Arno van Kempen – werkgroep Wateroverlast

2019 drains villapark

Laat een reactie achter

1 Reactie

 1. Paul Gosselink

  hallo Arno,
  zijn er al wat resultaten bekend van de drains in Merellaan/Reigerlaan? is de grondwaterstand lager en is het vochtprobleem in huizen minder?
  Ik woon zelf in de Haviklaan en al jaren zie je busjes van Het Zuiden in onze buurt om kelders dicht te maken. ik ben ook ooit naar de enige (?) bijeenkomst van de waterwerkgroep bij het AG geweest.
  Het lijkt me zinvol en maatschappelijk/economisch meest verantwoord als we vanuit buurt kijken hoe structurele en milieubewust maatregelen genomen kunnen worden opdat het vochtprobleem in de huizen opgelost wordt en dat niet ieder individueel steeds het wiel uitvindt of suboptimaal werkt.
  Is de waterwerkgroep bezig met dit soort plannen en is er kans op een structurele oplossing?
  Ik hoor het graag. dank alvast, Paul Gosselink

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >