Een Kat, een Huisdier?

door | sep 25, 2018

Een kat, een huisdier? Was het maar waar!
Voor buurtbewoners die bewust niet voor een huisdier hebben gekozen is het heel frustrerend dat zij overlast ervaren van andermans katten, in hun tuinen maar ook in hun huizen.
Een bewoner: De laatste jaren worden zowel onze voor- als achtertuin dagelijks gebruikt als kattentoilet. Met name de poes die onze achtertuin als zijn favoriete poepplekje gebruikt is een heel hardnekkige vaste bezoeker van onze tuin. Waar ik de katten uit de voortuin kan weren met koffiedroes, peper en het strooien van cacaodoppen (te koop bij diverse tuincentra!) is de kat die onze achtertuin bevuilt een zeer vasthoudend type. Hierbij graaft hij bolletjes en planten uit als ik even niet oplet, bv als wij een paar dagen weg zijn. Ook stinkt het zeer regelmatig naar kattenpies. Hij of zij is niet weg te slaan uit onze achtertuin. Eerlijk gezegd is mijn “katten-weren-uit-de-tuin-fantasie” uitgeput, sterker nog ik voel me machteloos en eerlijk gezegd behoorlijk verontwaardigd, vandaar deze oproep:
Lieve kattenbezitter, ga aub de gangen van je eigen poes na en ga er vanuit dat – als je kat niet binnenshuis / in de kattenbak poept en er ook geen sporen in je eigen tuin zichtbaar zijn,  de buren worden verblijd met de ontlasting en vernielingen van jullie poes. Ik weet dat het lastig is om een poes te “herprogrammeren” maar voor mij kan het zo niet verder.

En een andere buurtbewoner: Regelmatig komt het voor dat er een kat via een balkon- of tuindeur ons huis binnenkomt. We komen die dan tegen in de slaapkamer, de trap, in de keuken; een heeft zich zelfs 4 dagen schuilgehouden in de garage en daar geplast en gepoept. Af en toe worden we s’ nachts opgeschrikt door een kat naast ons bed! 
Laat nu de kattenbezitter er maar eens wakker van liggen en zorgen dat de poes binnenblijft. Beestje heeft toch een kattenbak? En als u een hele dag van huis bent zorg dan dat de kat binnen blijft, kan toch op de kattenbak? 
Op internet staan tips hoe u uw kat op eigen terrein kunt houden zodat buurtbewoners weer kunnen tuinieren.

PS, van de redaktie: Deze buurtbewoners (namen bij ons bekend) willen geen onenigheid met andere buurtbewoners, zelfs niet met de eigenaren van de overlastige katten.  Vandaar dat zij dit bericht anoniem publiceren.

[avatar user=”redaktie” /]

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >