Villapark 110 jaar: een fotoboek!

door | sep 14, 2018

De bouw van Huize de Laak, de woning van Anton Philips, in 1907 wordt gezien als de start van de ontwikkeling van de wijk ‘Villapark’ in Eindhoven. De buurtvereniging Villapark viert van september 2017 t/m september 2018 een jaar lang het 110 jarig bestaan van de wijk.

Een van de jubileumactiviteiten is de presentatie van het fotoboek Kijk op de Wijk – Villapark toen en nu’. Fotograaf Sylvia Huijsmans en redacteur Marjon Vreeswijk geven hun kijk op de wijk. Het boek bevat foto’s van alle straten in de wijk en schetst een mooi tijdsbeeld van de monumentale wijk. Het boek wordt in beperkte oplage gedrukt en is een waar collectors item. (Oud) bewoners van de wijk zijn als eerste in de gelegenheid het boek (voor €16,50) aan te schaffen op het slot-evenement aan de Parklaan op 23 september (pinnen mogelijk). Het ideale cadeautje voor uzelf en uw buren!
Nabestellingen via e-mail: bestuur@villaparkeindhoven.nl (€17,75)
Voorintekenen voor het boek is mogelijk door een mail te sturen aan bestuur@villaparkeindhoven.nl

Help ons het fotoboek uit te breiden!
Er zijn vast veel meer foto’s uit en van onze wijk. Wij zijn op zoek naar (oud) bewoners van het Villapark die in familiealbums of oude schoenendozen foto’s hebben die we in mogen inscannen en gebruiken. In het bijgevoegde pdf-bestand ziet u voorbeelden van geschikte foto’s en de voorwaarden waaraan de foto’s moeten voldoen.

Wij hebben contacten met historische foto websites over Eindhoven maar ook aanvullende digitale beelden en verhalen zijn zeer welkom.
Foto’s van hedendaagse situatie in de diverse straten wordt verzorgd door Sylvia Huisman Fotografie.

Kun je helpen? Neem ZSM contact op!
Eindredactie: Marjon Vreeswijk: Marjon@Vreeswijk.com –  06-1446 6040
e/o Willum webmeester Cornelissen: redaktie@villaparkeindhoven.nl –  06-5199 6597

Laat een reactie achter

1 Reactie

  1. Hans van Beurden

    Ik heb het genoegen gehad een proefdruk van het boek te kunnen inzien. Prachtig en te gelijkertijd uniek op de manier hoe dit boek tot stand is gekomen en met een prachtige opmaak. Het boek wordt gepresenteerd tijdens het slotfeest op 23 september 2018. Om 17.00 uur zullen de makers van het boek iets vertellen over hoe het boek tot stand is gekomen en hoe zij het unieke beeld materiaal hebben verkregen. Daarna kunt u het boek ter plaatse kopen. Later moet u zich met een mailtje melden bij Hans van Beurden. Dan komt het allemaal goed

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >