nieuwe expositie wijkkunstenaars in het AG

door | sep 10, 2018

Wijkbewoners tonen hun creatieve talent.
6 september tot 29 oktober Sociëteit AG

Dit jaar viert het AG feest. Het sociëteitsgebouw, gevestigd in de Villa De Meerle, bestaat 100 jaar. Deze feestelijke gebeurtenis valt samen met de viering van het 110-jarig bestaan van het VillaPark.
De BuurtVereniging VillaPark Eindhoven heeft dit lustrum volop aangegrepen en een programma van activiteiten opgezet om de viering luister bij te zetten. Een van de activiteiten in het programma was een expositie van, voor en door wijkbewoners. Als thema werd gekozen voor ‘Kijk op de Wijk’ (beter ‘Kijk uit de Wijk’).

Het thema van de expositie lijkt beperkt tot een verbeelding van een kijk op de wijk door de kunstenaar, waar een speciaal werk voor gemaakt zou moeten worden, maar niets is minder waar. ‘Kijk op de Wijk’ betekent ook aan de wijkbewoners en aan andere geïnteresseerden laten zien wat voor diversiteit aan kunstenaarschap en-visie in de wijk aanwezig is.
Circa 35 wijkbewoners van het VillaPark hebben zich gemeld. Een breed scala aan werken kwam ter beschikking: van schilderijen tot foto’s, van beelden tot bijzondere sieraden en bijzondere sculpturen, van textielkunst tot boeken. Hieruit bleek de veelzijdigheid van kunstenaars in de wijk.
Vorig jaar september werd het Koetshuis van Huize de Laak aan de Nachtegaallaan tijdelijk ter beschikking gesteld voor deze expositie. De opkomst was geweldig. Ongeveer 250 geïnteresseerden bezochten, in slechts enkele dagen, de expositie in het zo fraaie Koetshuis. De bezoekers waren vol bewondering en lof. Een uniek moment waar iedereen met veel plezier op terugkijkt.

Zie ook fotos-expositie-kijk-op-de-wijk-villapark-110-in-orangerie-landgoed-de-laak/

Het AG biedt nu de mogelijkheid om de expositie ‘Kijk op de Wijk’ opnieuw te bewonderen. Veel kunstenaars namen de gelegenheid te baat om nieuw werk te tonen.

Op donderdag 6 september was de feestelijke opening. De tentoonstelling is t/m 26 oktober te bezien tijdens de normale openingstijden van het AG: maandag t/m vrijdag van 09:00u tot 21:00u – ivm mogelijk andere activiteiten is het handig dat u zich even meldt aan de bar.
Zie ook de webplek van het Academisch Genootschap.

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >