Eindhovens Kanaal als Ecologische Verbindingszone

door | aug 14, 2017

Bijdrage van de Gemeente Eindhoven

De Provincie Noord–Brabant heeft het Eindhovens kanaal aangewezen als te ontwikkelen ecologische verbindingszone. Dit betekent dat met een natuurvriendelijke inrichting een verbinding wordt gemaakt voor planten en dieren. Gemeente Eindhoven wil de mogelijkheden hiervoor in kaart brengen. Hiervoor is aan Bureau Ecologica gevraagd een plan te maken. Dit plan geeft op hoofdlijnen aan welke ecologische inrichting we in de toekomst willen realiseren.

Wij nodigen u uit voor een presentatie van een schetsidee van dit plan op woensdag 6 september om 19:30 uur bij het Academisch Genootschap, Parklaan 93.
U kunt uw ideeën naar voren brengen en reageren op de aanpak. Vervolgens wordt de inrichtingsvisie verder afgerond en daarna vastgesteld.
Als de inrichtingsvisie is vastgesteld, kan deze als kader worden gebruikt voor stedelijke projecten in de Kanaalzone. Gemeente Eindhoven realiseert de plannen niet in één keer, maar zal gaandeweg kansen oppakken bij ontwikkelingen die in de Kanaalzone plaatsvinden.

Heeft  u nog vragen over dit onderwerp? Dan kunt u contact opnemen met Karel Beljaars, via c.beljaars@eindhoven.nl of tel.nr 040-2386320.
Voor overige vragen kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum, telefoonnummer 14040 of kijk op www.eindhoven.nl.

Met vriendelijke groet,
Karel Beljaars, gemeente Eindhoven, Ruimtelijke Expertise, Openbare ruimte

Lees ook verder: https://www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80279-/NL.IMRO.0772.80279-0201/b_NL.IMRO.0772.80279-0201_tb8.pdf

Ook boeiend, eerdere visie: (2009) Concept ontwikkelingsvisie kanaalzone mei 2009

Laat een reactie achter

1 Reactie

 1. Willum

  Wie gaat er een helder verslag maken van de goed bezochte avond (ca 60 mensen) over het Eindhovens kanaal als Ecologische Verbindingszone?
  Mij viel op dat naarmate de presentatie vorderde, de onrust en onvrede toenam…
  Onze buurt (en andere, zoals de iriswijk) praat al jaren (in mijn herinnering al sinds 2007) over de gemeentelijke visies op wat te doen met ‘ons kanaal’ – dan is het wrang te horen hoe twee lieve ambtenaren meedelen dat ze benieuwd zijn naar ‘onze ideeën, we staan aan het begin van een ontwikkelingsvisie…’ (sic) Herinner ook onze brochure over Picuskade-NRE… en alle inbreng/visies, bezwaarschriften, procedures rond de bouwplannen van WoonInc. op de locaties op de kop van de ‘verbinding kanaal en Dommel’ – hoe onze gemeentelijke bestuurders hun eigen ambities daar ruilden voor korte-termijn geld( ipv ‘grondwaarde creëren’ en doen waarvoor wij hen betalen: zich aan hun beloften en afspraken houden)

  Ambtelijk bezoldigde ‘deskundigen” zijn doorgaans beperkt in hun mogelijkheden en geen klokkenluiders – hun speelruimte beperkt zich tot ‘binnen de lijntjes kleuren van wat door de politiek en grondeigendom eerder is vastgelegd of moet worden opengehouden”.
  Wie geeft de ambities van onze stad en de mensen die daar wonen en willen ‘roeien’ een kans? Niet die twee gehandicapte presentatoren van afgelopen meeting in het AG, da’s duidelijk. De zaal liep leeg – het was niet om aan te horen, ver weg van wat wij eerder in de tijd al samen deelden.
  En alle gerotzooi rondom Picuskade-NRE bleef buiten beeld: de betreffende ecologische verbindingszone gaat stoppen bij de ringweg, want Kanaalbeestjes hebben niks met Dommelfauna!
  Een paar bomen en wat Struweel en ander gemeentelijk Groen mag het doen, dat was de mededeling van deze avond…
  Eindhoven heeft geen ambities, want men zoekt naar haalbare prioriteiten…

  We spreken elkaar, want als wij niet met elkaar ambities afdwingen dan doen ambtenaren alleen wat boven hen gestelde regenten voor ons bedenken.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >