onze Villavogels met 1.000€ gewaardeerd !

door | jun 9, 2017

Heidi Los en Doke Pronk trots op de 1.000€ (Marjon Vreeswijk, Christian van Ool en Jolinda Barendse konden er niet bij zijn, maar verdienen dezelfde trots)

Persbericht  8 juni, 2017
Waarderingssubsidie voor Villa Vogels

” Woensdag 7 juni heeft wethouder Yassin Torunoglu de Villa Vogels een cheque van 1000 euro overhandigd als waardering voor hun inzet voor hun wijk. De waarderingssubsidies worden jaarlijks door de gemeente toegekend aan buurtinitiatieven die positief bijdragen aan de leefbaarheid en samenhang in de stad.

” Villa Vogels is opgericht door een aantal dames uit het Villapark. De Villa Vogels organiseren al een jaar of vijf allerlei buurtbijeenkomsten. De activiteiten vinden plaats in de Effenaar, op het NRE-terrein en – uiteraard – in de buurt.

Kennismaken met ontwikkelingen op locatie
” In deze buurt, waar de vele (ruimtelijke) ontwikkelingen soms zorgen voor verdeeldheid, zorgen de Villa Vogels voor een positieve verbinding met en tussen de buurtbewoners. Zo zijn in het Villapark volop kritische geluiden geweest over de ontwikkelingen op het NRE-terrein. Door de werkwijze van de Villa Vogels hebben de bewoners ook op een positieve manier kennis gemaakt met de ontwikkelingen op die locatie.

Persoonlijke benadering
” Het initiatief begon met een nieuwjaarsbijeenkomst in 2015, waar uiteindelijk zo’n 600 bewoners elkaar ontmoetten. Het is uitzonderlijk dat zoveel bewoners uit een buurt aan een activiteit deelnemen. Dit lukt de Villa Vogels onder andere door alle bewoners persoonlijk uit te nodigen – hiervoor wordt zelfs huis-aan-huis aangebeld.

 

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >