Academisch Genootschap

door | jun 6, 2017

logo-AG

het AG, Parklaan 93 – Parkeren en ‘achterom’ Fazantlaan 20

Het Academisch Genootschap is aan het villapark verbonden door allerlei lijnen van geschiedenis en de aard van onze wijk tot op de dag van vandaag. Onze buurtvereniging organiseert haar bijeenkomsten doorgaans bij het AG (of in de tuin…)
Bezoek de webplek van het AG voor de agenda en nog veel meer…

Wat is het AG?
Het AG is een vereniging van ruim 400 leden, die veel activiteiten organiseert op maatschappelijk, cultureel en wetenschappelijk gebied en beschikt over een eigen sociëteit op de Parklaan in Eindhoven. De letters AG verwijzen naar de oorspronkelijke naam van de vereniging: Academisch Genootschap.
Wat doet het AG?
Het AG organiseert activiteiten voor de iedereen. Het brede scala van activiteiten maakt het AG uniek. Zo worden er doorgaans veel interessante lezingen, boekbesprekingen, discussiegroepen en sociale activiteiten (zoals borrels, bridgen, golfdagen, excursies, fiets- en wandelroutes) georganiseerd voor en door de leden.
Voor wie is het AG?
Het lidmaatschap staat open voor iedereen die deel wil nemen aan de activiteiten. Of men nu zijn talenten wil ontplooien, bij wil leren, of gewoon op zoek is naar gezelligheid. Bij het AG wordt u, indien gewenst, voorzien in al deze wensen. Er zijn geen eisen verbonden aan een lidmaatschap. Iedereen die gezellig samen wil komen is van harte welkom.

Het A.G. geeft ook een Nieuwsbrief uit.
Klik hier: (ag-eindhoven.nl) als u op de hoogte wilt blijven.

Laat een reactie achter

1 Reactie

 1. Hans Eerdmans

  Aandacht gevraagd voor twee interessante filosofielezingen op het AG:
  Op donderdag 14 april zal dr. Johan van de Gronden, directeur van het Wereld Natuur Fonds, onder de titel ‘Wijsgeer in het Wild’ spreken over zijn verwondering over de schoonheid van de natuur, zijn verontrusting over het tanende besef dat de Natuur een inherente waarde heeft, die vooral in de laatste decennia in toenemende mate is opgeofferd voor economisch gewin en de desastreuze gevolgen voor mens, plant en dier, en zijn optimisme t.a.v. het scheppen en ontstaan van natuurgebieden als de Oostvaardersplassen en de verstedelijking: de zich van het platteland terugtrekkende mens laat ruimte aan de natuur, terwijl bij de stadsontwikkeling het besef groeit voor de noodzaak van groen.
  Op donderdag 21 april zal prof.dr.ir. Peter-Paul Verbeek, hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek aan de Universiteit van Twente, onder de titel ‘De grens van de mens: wanneer begint de robot?’ spreken over de toenemende mogelijkheden die medische, digitale, nano- en biotechnologieën ons bieden om de mens niet alleen ‘beter te maken’ maar hem te ‘verbeteren’. Daarbij komt de grens van de mens in zicht. Waar is dat punt? Waar begint de robot? Wat zijn de ethische consequenties?
  Deze lezingen beginnen om 20.00 uur en vinden plaats in de sociëteit van het AG, Parklaan 93, 5613 BC Eindhoven.
  Voor meer informatie en aanmelden:
  Voor de lezing van Johan van de Gronden. Ga naar: http://www.ag-eindhoven.nl/Filosofie/fillez/Johan-van-de-Gronden
  Voor de lezing van Peter-Paul Verbeek. Ga naar: http://www.ag-eindhoven.nl/PeterPaulVerbeek

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >