WIJKINFO Campina Terrein

door | feb 22, 2017

Aan de bewoners van de Irisbuurt en Lakerlopen. 
Beste bewoner(s),

Zoals u misschien al weet is het Campina terrein vrijgekomen. FrieslandCampina is eigenaar van het terrein en gaat dit verkopen. Voordat dit terrein wordt verkocht, worden afspraken gemaakt over wat wel en niet kan. De gemeente Eindhoven en FrieslandCampina hebben samengewerkt, ook in overleg met andere partijen en omwonenden, aan ideeën voor dit terrein.

Plannen De Kanaalzone Zuid gaat veranderen en het Campina terrein geeft hier richting aan. Er zullen bijvoorbeeld meer woningen in de Kanaalzone komen. De gemeente Eindhoven en FrieslandCampina hebben de volgende plannen/uitgangspunten voor het terrein:

  • een mix van wonen, werken en recreatie
  • behouden van cultuur;
  • kansen voor groen en water;
  • duurzaam ontwikkelen.
  • ontwikkelen in afstemming met de omgeving en de buurten.

Besluitvorming De plannen zijn opgeschreven in een zogenaamd ‘Ontwikkelkader’. De gemeenteraad bespreekt dit stuk op 14 maart (commissie vergadering) en 21 maart (raadsvergadering). De vergaderingen zijn openbaar. De gemeenteraad neemt op 21 maart een besluit over de plannen. Hierna start FrieslandCampina met het verkoopproces van het terrein.
Het ontwikkelkader en het verkoopproces vormen de basis voor een toekomstige bestemmingsplanwijziging. De eerste selectie van plannen gebeurt door de eigenaar van het terrein, FrieslandCampina. Bij de tweede selectieronde adviseert de gemeente mee. Als het zover is, betrekt de gemeente graag u als bewoners, maar ook andere belanghebbenden en bedrijventerrein De Kade.

OPROEP: Wilt u meedenken bij de ontwikkeling van het Campina terrein?
U krijgt dan een selectie van binnengekomen (verkoop) plannen voorgelegd, die u samen met gemeentelijke experts doorneemt. Aanmelden kan via mw. A. Coolen-Pero, a.coolen@eindhoven.nl of telefoonnummer 040-2386240 en/of dhr. J . van Zeeland, j.van.zeeland@eindhoven.nl of telefoonnummer 040 – 238 2494.

Wilt u niet in de beoordelingscommissie, maar wel op de hoogte worden gehouden van de ontwikkeling? Zie onze stadsdeelwebsites van Tongelre en Stratum: https://www.eindhoven.nl/stad/stadsdelen/Stadsdeel-Tongelre-1.htm
https://www.eindhoven.nl/stad/stadsdelen/Stadsdeel-Stratum.htm
U vindt op deze sites ook het persbericht, dat meer informatie geeft over de ontwikkeling.
Heeft  u nog vragen? Dan kunt u ook contact opnemen met  mw. A. Coolen-Pero, via a.coolen@eindhoven.nl
Met vriendelijke groet, Anneke Coolen-Pero
planoloog / projectleider voor het Campina terrein
E-mail: a.coolen@eindhoven.nl

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >