Informatieavond ‘5613ZON’: Zonnestroom voor postcodegebied 5613

door | feb 22, 2017

Dinsdag 11 April 20:00 u, Stadsbrouwerij Eindhoven
(Bleekweg 1, hoek Vestdijk-Dommel)

Zonnepanelen op uw dak?

Moet u ook telkens uitleggen waarom u nog niet geïnvesteerd heeft in zonnepanelen? Ik ook. En daar wil ik graag samen met u een einde aan maken. Professioneel werk ik aan de ontwikkeling van zonnepanelen die zelfs de kritische bewoners van het Villapark in de toekomst graag zullen willen hebben. En omdat die nog wel een tijdje op zich zullen laten wachten is er een goede regeling bedacht om het laaghangende fruit van beschikbare grote platte daken te plukken: de Postcoderoos regeling – ofwel regeling verlaagd tarief, kent u die al?

Wat kunt u doen?

Het idee is dat u als particulier of bedrijf investeert in zonnepanelen die u niet op uw eigen dak legt maar die deelnemende buurtbewoners, verenigd in een coöperatie collectief op een groot dak in de buurt leggen. En daarvoor wordt u zodanig fiscaal beloond dat u onder aan de streep een substantiële bijdrage levert aan een schone energievoorziening en er ook nog geld aan over houdt.

Wat levert ’t op?

Voorbeeld: Een deelnemer verbruikt jaarlijks 3,500 kWh aan elektriciteit. Hij neemt voor 2,000 kWh deel in de coöperatie (kosten ongeveer € 3,000) en is daarmee effectief eigenaar van 8 zonnepanelen op een dak in de omgeving. Op zijn energienota zal hij jaarlijks 2000 kWh gratis stroom krijgen ter waarde van € 400. De fiscale regeling en het voordeel is voor 15 jaar. De deelnemer draagt een flinke steen bij aan en beter milieu en heeft een aardig voordeel op zijn energierekening.

U kunt ook met minder of meer panelen meedoen, maximaal tot 10,000 kWh jaarverbruik.

Wie ondersteunt dit?

Dit initiatief wordt ondersteund door het bestuur van de buurtvereniging ’t Villapark en de vereniging 040energie. We kunnen als deelnemers vanuit de buurt onze eigen coöperatie oprichten of ons aansluiten bij een bestaand initiatief zoals 040energie. Daarover is nog geen beslissing genomen. Zijn er buurtbewoners die interesse hebben dit initiatief mede te organiseren? Laat ’t weten!

Is uw interesse gewekt?

Het doel is om minstens 50 mensen in het 5613 postcodegebied te mobiliseren om mee te doen zodat een coöperatie gestart kan worden die voldoende omvang heeft om het een grootschalig buurtinitiatief te laten worden. Ik hoop dat uw interesse gewekt is en ik zie uit naar een grote opkomst op dinsdag 11 April! Als u me even mailt wanneer u van plan bent te komen, dan weten we vooraf ongeveer welke opkomst we kunnen verwachten. En uiteraard is er gelegenheid om een biertje van de stadsbrouwerij te proeven! Mocht u op 11 april niet kunnen maar wel geïnteresseerd zijn, laat ’t a.u.b. ook even weten.

Om alvast een idee te krijgen over een geschikte locatie van een dak voor panelen staat hieronder een kaartje waar we een eigenaar van een gebouw zoeken die wil meewerken aan ons initiatief. Het beslaat de postcodes 5611, 5612, 5613, 5614, 5615, 5616, 5621, 5622, 5623, 5625, 5631, 5632, 5641, 5642, 5643, 5644, 5645, 5646, 5661, 5662 en 5674.

Vriendelijke groeten en tot de 11de!

Huib van den Heuvel

Email adres: 5613ZON@gmail.com

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >