Het 110 jarig bestaan van het VillaPark

door | jan 18, 2017

De bouw van Huize De Laak aan de Parklaan in 1907 wordt gezien als de start van de ontwikkeling van het VillaPark. De villa wordt in september van dat jaar opgeleverd.
Anton Philips, als eerste bewoner, was ook een van de oprichters van een bouwgrondmaatschappij. Deze maatschappij heeft een verdere aanzet gegeven aan de ontwikkeling van het VillaPark zoals we die nu kennen.

De Buurtvereniging VillaPark Eindhoven wil deze gelegenheid niet ongezien voorbij laten gaan. Zij gaat midden september een evenement organiseren met als thema het 110 jarig bestaan. Het evenement biedt een programma voor alle bewoners van het VillaPark. Het programma is gerelateerd aan het Villapark, haar bestaan en ontstaan en gaat uit van een actieve invulling door de buurtbewoners.

Het programma is nog niet compleet en een ieder die een leuk of creatief idee heeft is welkom. Voorlopig gaan we van start met de volgende activiteiten:

Ontdekkingsreis naar de geheimen van het Villapark

Dit wordt een digitaal ondersteunde wandeltocht langs een 20 tal objecten binnen onze wijk. De tocht wordt begeleid door ervaren stadsgidsen, maar ook de smart phone speelt een rol. Op de smart phone verschijnen per object een viertal vragen en keuze antwoorden. Aan het einde van de tocht krijgen diegene die 100% scoren op de antwoorden een kleine surprise in de vorm van en voucher.
Rond dit project is een klein team geformeerd dat enthousiast aan de slag is gegaan. Dit team wil graag gevoed worden met informatie. Wij zoeken buurtbewoners met verhalen over onze wijk en zijn bijzondere gebouwen, mooie plekjes, oude foto’s of tekeningen.

Boekwerk over 110 jarige bestaan van het Villapark

Dit is een idee van een van onze buurtbewoners om een boekwerk te maken met foto’s van zoals het was en zoals het nu is met een begeleidende tekst. Het zal duidelijk zijn dat er een samenhang is met het voorgaande onderdeel van het programma.
Rond dit project is een klein team gevormd en zij hopen op enthousiaste verhalen, foto’s, tekeningen en andere wetenswaardigheden.

Expositie met als thema het 110 jarig bestaan

Het lijkt een ontzettend leuk plan om de creatieve krachten in onze wijk te ontketenen en mensen te vragen/op te roepen om iets te scheppen dat vorm geeft aan het 110 jarig bestaan van het VillaPark. Inspiratiebronnen zijn er genoeg lijkt ons.
We hebben een klein team van deskundigen bij elkaar gebracht dat graag aan deze activiteit vorm wil geven. Wij willen u oproepen om u te melden voor deze activiteit. Onderwijl zijn we in gesprek over een mooie expositie locatie in de wijk.

Een Villapark biertje

In het huidige DAF museum heeft vroeger een bierbrouwerij gezeten: Stoombierbrouwerij ‘De Valk’. Ook het huidige Apollohuis alsmede het huidige Vinkenhofje hebben een historie waarbij bier een rol heeft gespeeld.
Wij willen amateur brouwers uit het VillaPark oproepen om een biertje te brouwen met als thema het 110 jarig bestaan van het VillaPark. Meldt u zich aan?

Slot-evenement

Natuurlijk moet het 110 jarig bestaan worden afgesloten met een spetterend slotfestijn voor iedereen. Hier zijn we nog drukdoende om een aantal ideeën uit te werken.
We denken aan huttenbouw voor de jeugd. Onder deskundige leiding worden hutten gebouwd geïnspireerd op de architectuur van de wijk.
Wij willen Graffiti workshops organiseren voor jong en oud, al diegene die geroepen worden door de spuitbus. Onder deskundige leiding willen we laten zien dat wat er in de ‘Berenkuil’ gebeurd natuurlijk met gemak door ons kan worden geëvenaard.

[avatar user=”Willem Witteveen” size=”thumbnail” align=”right” /]

Maar u heeft zeker meer creatieve ideeën om dit slot-evenement luister bij te zetten.LAAT HET ONS WETEN! Neem contact met ons: redaktie@villaparkeindhoven.nl

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >