Buurt vereniging “Villapark” zoekt vrijwilligers

door | jan 17, 2017

Op de algemene ledenvergadering van 20 december vorig jaar (2016) zijn er door het bestuur, maar ook door bewoners van de wijk, voor de ‘agenda’ van 2017 verschillende ideeën gepresenteerd. Een veel omvattend idee is natuurlijk de viering van het 110 jarig bestaan van de wijk. Die datum is gekoppeld aan de oplevering van Huize de Laak in september 1907. Op de vergadering is door Willem Witteveen een aantal ideeën gepresenteerd. Inmiddels zijn er al werkgroepen opgericht om deel activiteiten te gaan realiseren.

Het slot evenement omvat activiteiten als een hutten-bouwdag, een graffiti workshop voor jongeren, een muziek recital en een slot festiviteit. Deze activiteiten kunnen alleen georganiseerd worden indien er zich vrijwilligers melden, die dit met elkaar willen vormgeven. Er zijn vele leuke ideeën en mogelijk heeft de nog te vormen werkgroep ook nog leuke ideeën. Duidelijk zal zijn dat het bestuur dit niet alleen op zich kan nemen. Ook zoeken wij nog een voorzitter voor deze tijdelijke werkgroep.

De verkeerscommissie moet nieuw leven worden ingeblazen. Er zijn in en om de wijk genoeg zaken in beweging, die het villapark raken. Ook hier hebben we mensen nodig. Op de algemene ledenvergadering heeft zich één iemand gemeld, maar wij zien graag nog wat reacties.

Jan-Willem Peters vertelde op de algemene ledenvergadering over zijn ideeën met betrekking tot het Mignot veldje. Zijn idee is het speelaanbod op het Mignot veldje zo te veranderen dat alle generaties er graag vertoeven. Grootouders, ouders, kinderen en kleinkinderen. Opties zijn het vervangen van het huidige aanbod met een aantal aanpassingen of naar eigen idee en inzicht een aanbod creëren waarbij er met een aantal wettelijke richtlijnen rekening gehouden dient te worden en uiteraard met instemming van de direct omwonenden. De gemeente heeft hier onder voorwaarden budgettaire ruimte voor. Hier zou een nog op te richten werkgroep, waarvoor mensen worden gezocht, vernieuwing kunnen aanbrengen. Info over het Mignot veldje is ook te vinden op de facebook pagina van Villallemaal

Tijdens de algemene ledenvergadering heeft Wim Dries een presentatie gehouden over de voortgang met betrekking tot de inrichting van het NRE terrein. Daarna is gesproken over de eventuele woontoren van 24 hoog die mogelijk op het terrein wordt gebouwd. Het lijkt het bestuur wenselijk om een groep te hebben die de ontwikkelingen aldaar volgt. Nu weten velen van toeten nog blazen

Redacteuren voor de website: Willum Cornelissen is opzoek naar mede schrijvers en schrijfsters die af en toe wat willen publiceren over een actualiteit die in de wijk speelt.

Wij zijn natuurlijk erg blij met de werkgroep wateroverlast. Hun werk vordert in overleg met de gemeente gestaag. Ook de groep Villa Vogels is zeer actief en weet met een “Goei Begin” steeds velen te bereiken. Wij zouden het zeer toe juichen als het lukt meerdere werkgroepen op te starten.

Iedereen die vragen heeft of zich wil opgeven, kan zich richten tot Hans van Beurden: h.van.beurden@on.nl of via de website www.villaparkeindhoven.nl

[avatar user=”Hans van Beurden” size=”thumbnail” align=”right” /]

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >