24 November in het AG rapportage Wateroverlast

door | nov 23, 2016

In opdracht van de gemeente Eindhoven heeft het ingenieursbureau Wareco een enquête uitgevoerd naar het inventariseren van (grond)wateroverlast in het Villapark. Uit de enquête blijkt dat er grondwateroverlast wordt ervaren in de wijk. Daarnaast is duidelijk geworden dat door woningeigenaren al op verschillende manieren maatregelen zijn genomen tegen wateroverlast in de woning of in de tuin. Er zijn voorbeelden van succesvolle en minder succesvolle maatregelen.

Om u te informeren over de uitkomsten van de enquête willen wij u uitnodigen voor een bewonersavond. De gemeente wil de grondwatersituatie in de wijk toelichten en u de kans geven om vragen te stellen. Deze avond vindt plaats op donderdag 24 november om 20.00 uur in het Academisch Genootschap (Parklaan 93).

De avond wordt verzorgd door de gemeente Eindhoven in samenwerking met Wareco. Het eerste deel van deze avond gaat in op:

  • Resultaten van de enquête
  • Mogelijke oplossingen voor (grond)wateroverlast op openbaar en particulier terrein
  • Verantwoordelijkheden bij grondwateroverlast voor de gemeente en de woningeigenaar

Tijdens het tweede deel van de avond kunt u vragen stellen over uw eigen situatie. Bij het beantwoorden van de vragen gaan we vooral in op de meest gestelde vragen. Wij vragen uw begrip dat niet elke vraag beantwoord zal kunnen worden deze avond.

De gemeente heeft een toelichting op de mogelijke oplossingen op particulier terrein op de website staan. Wij zullen deze tekst aanvullen met specifieke informatie voor het Villapark. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de bewonersavond bij te wonen en heeft u grondwateroverlast, dan adviseren wij u deze informatie te raadplegen.

Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Luuk Postmes, email:

I.postmes@ eindhoven.nl of telnr. 040-2386138.

Vriendelijke groet, Luuk Postmes

Bezoekadres Nachtegaallaan 15 – 5613 CM Eindhoven www.eindhoven.

Postadres Postbus 90150

5600 RB Eindhoven gemeente@ eindhoven.nl Telefoon 14 040

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >