Werkgroep grondwater opgericht

door | jun 8, 2016

Beste buurtbewoners,

Tijdens de vergadering van onze buurtvereniging Villapark op dinsdag 24 mei 2016 in het AG heeft dhr Ger Renkens van de gemeente Eindhoven aangegeven, dat er de laatste twee jaar een toenemend aantal klachten binnenkomen uit onze wijk over het hoge grondwaterpeil. Zo zouden convectorputten, kruipruimtes, kelders en spouwmuren regelmatig vol met water lopen. Uit de reacties van de buurtbewoners bleek, dat velen hiervan last ondervinden.

Naar aanleiding hiervan hebben wij als bestuur van de buurtvereniging een werkgroep geformeerd die bestaat uit onze buurtbewoners Arno van Kempen (Parklaan 83), Bart Schellekens (Reigerlaan 12) en Jacques Vermeeren ( Fazantlaan 3E).

Deze werkgroep zal namens ons bestuur een inventarisatie van de klachten maken en met de gemeente Eindhoven hierover in overleg treden om deze grondproblemen op te lossen. Voor de inventarisatie zult u binnenkort een enquêteformulier ontvangen over uw klachten ook al heeft u reeds klachten bij de gemeente Eindhoven gemeld. Indien u beschikt over rapporten of andersoortige informatie over het grondwaterpeil, dan verzoeken wij u deze uit te lenen aan een van de leden van de werkgroep waarvan u bovenstaand de adressen vindt. Hopelijk zal deze aanpak leiden tot een oplossing van dit toenemende probleem in onze wijk.

met vriendelijke groet,
namens het bestuur van de buurtvereniging Villapark

[avatar user=”Hans van Beurden” /]

Laat een reactie achter

3 Reacties

 1. LIESBETH MIJS

  Kunt U mij laten weten of er een verslag gemaakt is van de bijeenkomst in het AG waarbij Wareco de resultaten van de enquete betreffende de grondwater overlast heeft verteld en waarbij mogelijke oplossingen besproken werden evenals verantwoordelijkheden gemeente versus woningeigenaar werden afgegrensd.
  Indien er een verslag is kunt U mij dat mailen of mij laten weten waar ik het kan vinden.

  Antwoord
  • Willum

   Liesbeth, excuus voor het laten velopen vande tijd: maar oké, het verslag staat nu op onze webplek.

   Antwoord
 2. Jacques Vermeeren

  Mededeling van de werkgroep grondwaterpeil.
  Op maandag 20 juni heeft de projectgroep Grondwaterpeil Villapark, bestaande uit de heren Arno van Kempen, Bart Schellekens en ondergetekende overleg gevoerd met de Gemeente Eindhoven in de personen van Ger Renkens en gebiedscoordinator Marloes Groot over de aanpak van de grondwaterproblematiek in het Villapark. Besloten is om te starten met een enquete-onderzoek onder alle bewoners van het Villapark. Deze enqueteformulieren worden medio juli door de Ergon in onze wijk verspreid. Deze kunnen dan voor eind augustus ingevuld worden ingeleverd bij ondergetekende Jacques Vermeeren, projectlid en woonachtig aan de Fazantlaan 3E.
  Begin september vindt dan de inventarisatie plaats en wordt een opzet gemaakt van een plan van aanpak voor de korte en lange termijn. De Gemeente Eindhoven laat zich in dit project ondersteunen door een gespecialiseerd bureau in grondwaterproblematiek. Het ligt in de bedoeling om eind september aan alle bewoners een terugkoppeling te geven via een huis aan huis brief over de enquete en een plan van aanpak.
  Wij hopen als projectgroep van de buurtvereniging, datvele buurtbewoners mee zullen doen aan de enquete over de grondwaterproblematiek in onze wijk.
  Namens de projectgroep Grondwaterpeil Villapark wens ik u een fijne vakantieperiode toe,
  Jacques Vermeeren, Fazantlaan 3E.
  e-adres: Jacques.V@hotmail.nl

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >