Koningsdag vrijmarkt TIPS

Hoe krijg je het voor elkaar om met jouw spullen of talent op te vallen tussen al die andere mensen op de vrijmarkt die ook een zakcentje willen verdienen? Het toverwoord is: je moet opvallen! Hoe? Hier zijn 10 tips!

 1. Breng je hapjes/drankjes lopend aan de man
  Een vaste plek is leuk, maar je kunt je (zelfgemaakte) lekkernijen ook lopend aan de man te brengen. Natuurlijk hoef je niet te sjouwen: Pak je fiets of nog beter: neem een kruiwagen! Leuk versieren en je bent klaar.
 2. Huisdier of talent
  Heb je een leuk huisdier die kunstjes kan? Heb je zelf een talent dat je wilt showen aan het grote publiek? Voer dan samen met je huisdier iets op. Of laat kinderen tegen betaling met je huisdier spelen (natuurlijk alleen onder strikte begeleiding van jou!)
 3. Pop up Beautysalon
  Ben je goed in schminken, nagels lakken, haren vlechten of tattoo’s zetten? Zet een klein tafeltje met stoeltje neer en biedt jouw diensten tegen betaling aan.
 4. Dichten of rappen op aanvraag
  Ben je goed in dichten/rijmen of rappen? Laat mensen betalen en verras ze ter plekke met een gedicht of rap.
 5. Spektakel
  Wanneer er actie en of veel geluid is trekt dat nieuwsgierige kijkers. Maak dus zelf muziek, geef een optreden als danser, goochelaar of acrobaat of bedenk een spel waar je bijvoorbeeld waterballonnen mag gooien. Een parcours van (oudhollandse) spelletjes is ook heel leuk!
 6. Instant foto’s
  Heb je een instant camera? Geef mensen een compliment en vraag of ze tegen betaling een foto willen hebben als herinnering aan deze mooie dag.
  De tweede manier: maak een photobooth (wand, spandoek) en zet er een mand met leuke koningsdag versiering en props bij (kroontjes, hoedjes, snorretjes, een boa… noem maar op!). Hier kunnen mensen tegen betaling een leuke koningsdagfoto maken met hun telefoon of camera.
 7. Schoenen poetsen
  Het klinkt gek, maar mensen willen daar best wel geld voor geven, als je het goed doet. Echt zo’n klusje waar ze thuis geen zin in hebben.
 8. Kansspelen, bijvoorbeeld
  Hit ‘m: Het spel is heel simpel: Gooi een balletje in de koker en laat de ander het balletje met een hamer proberen te slaan voordat het de kant raakt. Heel eenvoudig zelf te maken met een paar stukken hout en een PVC-buis. Geef ze 5 pogingen voor een euro. Raken ze het balletje? Dan verdienen ze 2 euro. Wedden dat je binnenloopt?! Kijk hier naar een filmpje of kijk hier naar een ander filmpje.
  Menselijke Fruit Machine. Ken je de fruitautomaten die in café’s, op kermissen en in speelhallen staan? Je gooit er een muntje in en de automaat kiest drie keer willekeurig een sinaasappel, citroen, of ander soort fruit. Kiest de automaat drie keer hetzelfde stuk fruit? Dan win je een prijs! Het is natuurlijk veel leuker om met twee van je vrienden zelf zo’n automaat na te spelen. Kijk hier naar een filmpje: https://youtu.be/2njf-L0MCWQ of kijk hier https://youtu.be/p-wLYwxNJco
  Kus de koning(in) leuk in plaats van good old ezeltje prik
  • Kijk voor meer leuke spellen op https://nl.pinterest.com/pin/515732594827423174/
 9. Estafette quiz
  Verzin een heleboel vragen die te maken hebben met koningsdag, de koninklijke familie of de kleur oranje. Print ze uit op een lijstje. Leg 2 lijstjes op de stoep of het gras neer met een pen. Een stukje verderop maak je een startlijn. Maak 2 teams. Ieder teamlid rent net als bij een estafette om de beurt heen en weer terwijl de rest wacht bij de startlijn. Degene die bij de vragen aankomt kiest er één, streept deze door en rent terug naar start. Daar stelt hij/zij de vraag aan de volgende. Na het beantwoorden van de vraag mag diegene rennen. Zo ga je verder tot alle vragen afgestreept zijn. Welk team wint de estafette? En zijn alle vragen goed?
 10. Slapend rijk worden
  Ja, dat lukt bijna niemand… Nou probeer het maar eens. Leg een matras neer op de grond. En daarnaast zet je een spaarvarken. En dan is het heel simpel, ga slapen.

Maarrrr
‘gewoon’ heel enthousiast speelgoed, boeken, kleding, (zelfgemaakte) kunst, stekjes van plantjes, cupcakes of meubels verkopen is al heel leuk. Tip: breng het luidkeels onder de aandacht, laat mensen zien dat je er lol in hebt en zorg dat je niet té veel vraagt. Anders moet je alles weer mee naar huis sjouwen en verdien je nog niks.