Eenzaamheid

Ook u en ik, wij allemaal, bewoners van deze mooi buurt worden het lot niet bespaard. Het lot dat we allemaal wel eens eenzaam zijn en ons ongelukkig voelen. Het helpt als je het geluk hebt familie, vrienden of een goeie buur te hebben bij wie je gehoor krijgt. Bij wie je je hart kunt luchten. Dat zou de basis van samenleven in de buurt kunnen zijn.
Helaas is er iets in onze manier van samen leven geslopen wat de socioloog Goffman ‘civil inattention’ zeg ‘Beleefde onoplettendheid’ noemt. Het is niet zo zeer onverschilligheid. We vinden het niet meer vanzelfsprekend elkaar aan te spreken en te vragen hoe het echt met iemand gaat. Wel nu: Als het u overkomt dat er niemand is bij wie u uw hart kunt luchten dan is er altijd nog de Luisterlijn 088 – 07 677 000 (nieuw telefoonnummer).

We kunnen er als buurt ook voor kiezen om met elkaar een vorm te vinden waarbij niemand in onze buurt het risico loopt in sociaal isolement te geraken of te vereenzamen. Ik ben betrokken bij de stichting Eindhoven in Contact. Vanuit deze stichting willen we buurten ondersteunen bij het inrichten van een eigen aanpak hoe om te gaan met eenzaamheid. Wel logisch dus om aandacht te geven aan mijn eigen buurtje. Bent u geïnteresseerd laat het weten, e-mail info@eindhovenincontact.nl

Hartelijke groet,
Tom van Campen – Pauwlaan 8
www.eindhovenincontact.nl

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.