Betrokken straten Villapark Eindhoven

Hier verzamelen we activiteiten die ons gemeld zijn van diverse straten uit onze buurt die de betrokkenheid bij en met elkaar vergroten. Heel fijn als je ook de initiatieven uit jouw straat met ons wil delen! Mail het naar buurtgenoten@villaparkeindhoven.nl en we plaatsen het hier op de website.

LAKERSTRAAT

  • In de Lakerstraat hebben wij verschillende whatsapp groepen om met elkaar in contact te (blijven) staan.  Zo hebben wij een ‘Lakerstraat’ whatsapp groep voor alle huis, tuin en keukenvragen vragen en/of opmerkingen. De vragen lopen uiteen van het lenen van bepaalde voorwerpen, auto’s waarvan de lampen nog aan staan, pakketjes die nog niet op de juiste plek zijn tot het elkaar helpen in geval van nood.
  • In 2020 heeft een van onze bewoners het initiatief genomen om samen onze straat te ‘adopteren’. Bij de gemeente is een verzoek gedaan om onze boomspiegels aan te passen en te vergroten. Inmiddels hebben wij meerdere prachtige boomspiegels in de straat die wij samen onderhouden en niet geheel onbelangrijk is dit een manier om een straat samen te verbinden.
  • Straatfeest: 3 buurtgenoten organiseren het jaarlijkse feest met thema, taart bakken, kinder- en volwassenen activiteiten, ‘s avonds lange tafels met zelfgemaakt eten of een catering. Groot succes! 
  • Een antal mannen gaat 1 keer per jaar samen mountainbiken.

PAUWLAAN

  • 30 Jaar geleden kwamen wij vanuit Nijmegen in de Pauwlaan wonen met onze drie schoolgaande kinderen. Nog ruim voor we verhuisden hadden we onze eerste Pauwlaan borrel! Alle bewoners waren er. Iedereen had wat meegebracht. Wat ons opviel dat iedereen zich aan ons voorstelde niet met hun naam maar met hun huisnummer. Wij hebben een housewarming party gegeven en vroegen iedereen hun namen in het huis te schrijven op de plattegrond van de straat. Die plattegrond gebruiken we nu nog steeds. 
  • Iedere nieuwe straatgenoot heten we welkom en vragen hun gegevens en e-mailadres dat we toevoegen aan het overzicht. En natuurlijk hebben we een straatwhatsappgroep. Zo heeft iedere Pauwlaan bewoner een overzicht wie waar woont en zijn we ook digitaal met elkaar verbonden. Inmiddels is daar de Gaailaan bij gekomen.
  • Die Pauwlaan borrel is gebleven. In allerlei varianten. Gelukkig zijn er steeds weer straatgenoten die iets organiseren. Zoals de vrijmarkt met koningsdag met spellen en een BBQ en verkiezing van miss baksel, de Winterborrel met soep. 
  • De drempel om eens bij iemand aan te bellen is in mijn beleving laag genoeg. Zoals ook de bereidheid om elkaar te helpen als de nood aan de man is. Ja er is wel iets veranderd. Logischerwijs heb je als 75 jarige pensionado een ander leven dan een jong gezin met kinderen op de basisschool. De kunst is elkaar te blijven zien en te spreken!

SPERWERLAAN

We hebben al sinds 2016 een walking dinner. Met drie buurtgenoten zijn wij bij elkaar gekomen en hebben een walking dinner georganiseerd met de Sperwerlaan en enkele mensen van de Roeklaan en Valklaan. Het walking dinner is meestal voor de zomer, maar er was ook een keer een wintereditie met vuurkorven , bontmutsen en zelfs een piano buiten. Het walking diner is bijna altijd verbonden met een thema, het laatste thema was ‘Holland’. 

De avond van ons walking dinner is zo ingedeeld dat de groep die zich aangemeld heeft, centraal begint met een aperitiefje en een klein hapje op bij iemand thuis. Vervolgens gaat iedereen van het ene adres naar het andere adres om het voorgerecht, het hoofdgerecht en het dessert te nuttigen. Je kookt in principe voor 6 mensen. Als afsluiting gaan de buurtgenoten naar iemand toe voor een kaasplankje. De wijnen worden ingekocht door de organisatie, zodat iedereen dezelfde wijn drinkt. Het is altijd een gezellige avond en een grote betrokkenheid van iedereen.