Coronallemaal

door | mrt 22, 2020

Corona treft ons allemaal, ook het idyllische villapark is in de ban van dit nieuwe ‘weefseltje’ – dat onzichtbare minuscule monster dat de hele wereld aan het bereizen is. Heel mooi om te zien dat ook wij, in dit groene Eindhovense wijkje, alert en gelukkig ook vrolijk op en met elkaar reageren.
Geweldig te zien dat onze FaceBook-pagina ‘villallemaal‘ plotseling helemaal tot leven komt (dank Heidi Los). Jammer dat veel mensen inmiddels het vertrouwen in FB verloren zijn e/o nooit een account op FB hebben geregeld.

‎🐦❤️ 🐦 – 20 maart om 07:59
Speciale oproep aan alle buurtgenoten bij elkaar op Villallemaal. Willen jullie de (oudere of zieke) mensen in de je straat bellen en vragen of zij al op deze Villallemaal pagina zitten?
Hopelijk zijn mensen telefonisch verbonden met hun families maar die wonen vast niet in de wijk. Het is ook heel fijn om die betrokkenheid van dichtbij te voelen, van je buren, van de kinderen in de straat bijvoorbeeld.
De kinderen zullen automatisch het gevoel hebben dat zij goed doen (en dat geeft hen weer een goed gevoel).
Zullen we de kinderen (thuis leren en binnen blijven is voor niemand leuk maar heel moeilijk te begrijpen voor kinderen natuurlijk) met de oudere bewoners in contact brengen? Ze hebben dan wel onze hulp nodig. Help jij mee?
De kinderen (maar eigenlijk iedereen wordt uitgenodigd) krijgen een opdracht die zij kunnen uitvoeren en aan het eind van de dag kunnen laten zien op deze pagina.[avatar user=”Heidi” size=”thumbnail” align=”right” link=”https://www.facebook.com/groups/1904045533159052/” target=”_blank” /]
Help jij mee? #samenreddenwehet
🐦❤️ 🐦Heidi Los-Vis‎ aan Villallemaal

Onze webplek (https://villapak.ws) is voor iedereen met een internetverbinding bereikbaar, dus zouden wij hier ook wat meer ‘corona-buurt-rumoer’ moeten maken.
Maar ja, dan zou onze ‘redaktie’ nu eindelijk eens snel moeten worden uitgebreid. Wij zoeken al langer naar mensen die op een of andere manier aan vorm en inhoud van onze webplek willen bijdragen. Stuur maar een berichtje naar ‘redaktievillaparkeindhoven.nl‘ als je in de club wil meedoen…

Afgelopen vrijdag kreeg ik van Harry en Leonie Smith (Lakerstraat) een prachtig filmpje toegestuurd (gemaakt samen met Inge Simkens): Wij wisten ook van niets. We gingen op het geluid af aan het eind van de straat. En daar stond Club Goud de tonen uit de lucht te spelen, het was hartverwarmend wat deze vrijwilligers deden. Dat zijn nu weer de mooie initiatieven ontstaan door het coronavirus.
Club Goud zet zich in om een nieuwe generatie vrijwilligers te betrekken bij de ouderenzorg.
YouTube Club Goud bij Dommelhoef en lees ook verder op de webpagina van Club Goud: https://www.clubgoud.com/over-ons

 

Laat een reactie achter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >