Geworteld in Eindhoven

0

Op zondag 12 mei om 13:00 uur opent Peter Trommar met een uitgebreide lezing de expositie “Geworteld in Eindhoven in Beeld” van de Eindhoven in Beeld in het Erfgoedhuis, Gasfabriek 4.
Peter Trommar noemt zijn lezing “Eindhoven in vogelvlucht”.
Die zondag is het Erfgoedhuis open tussen 12:30 en 16:00 uur.
Toegang is dan € 2,00 inclusief koffie/thee.

Binnenkort viert Eindhoven in Beeld haar 12½-jarig bestaan en houdt alweer haar 36e expositie. In “Geworteld in Eindhoven in Beeld” geeft de expositiegoep van de inmiddels uit meer dan 30 vrijwilligers bestaande organisatie een terugblik op steeds professioneler ingerichte en kennisrijke exposities.

Bij deze bijzondere tentoonstelling mogen we hopelijk onze 15.000ste bezoeker verwelkomen, Een gestage groei van in den beginne 250 bezoekers al snel naar 500 en zelfs naar 1000 bezoekers per expositie. Bij deze expositie hebben we ervoor gekozen om boekjes uit de voorbije exposities in beperkte oplage te herdrukken. Samen bieden ze een mooi overzicht van voor Eindhoven belangrijke momenten uit de geschiedenis en nieuwe ontwikkelingen.

De samenwerking met erfgoedpartners zoals Eindhoven Museum, Gemeente (Erfgoed en Archeologie), Bibliotheek, RhcE en anderen zorgt mede voor goed ingerichte expo’s met interessante vitrines. Regelmatig vragen we bezoekers wat ze interessant zouden vinden voor een komende tentoonstelling. Deze ideeën worden vaak overgenomen.

Onderwerpen die in de expositie teruggehaald worden wegens hun succes zijn o.a. Archeologie, Van lucifer tot LED, Allesbehalve Eindhoven in beeld (omliggende dorpen), De Melkweg (n.a.v. vertrek Campina), Knap vormgegeven, 150 jaar openbaar vervoer, Fabrikanten met een droom, Van Markt tot Metropool (stadsontwikkeling), Waterrijk Eindhoven en Boeren, burgers buitenlui.

De expositie van komend najaar zal gericht zijn op “75 jaar bevrijd Eindhoven”. Volgend jaar besteden we onder andere aandacht aan 100 jaar Groot-Eindhoven. Op 26 mei is een lezing gepland van Jos en Bauke Hüsken genaamd “De Bergen, geschiedenis, bevolking, groei en architectuur”.

De expositie Geworteld in Eindhoven in Beeld biedt u een unieke kans om Eindhoven vanuit een veelheid aan invalshoeken te leren kennen. De expositie is gratis te bezoeken van maandag tot en met vrijdag, van 11.00 tot 16.00 uur, op het adres Gasfabriek 4 te Eindhoven. Via de inrit op het NRE-terrein aan de Nachtegaallaan is betaald parkeren mogelijk. Het Erfgoedhuis is rolstoeltoegankelijk en ook geschikt voor de ontvangst van grote groepen. Voor grote groepen geldt, eerst even bellen met 040 2116072 tijdens openingstijden.

Voor meer informatie kunt u naar de website van de Stichting Eindhoven in Beeld gaan: www.eindhoveninbeeld.com

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.