5613ZON we zijn begonnen!

door | mei 1, 2017

Collectieve zonne-energie voor het villapark: gestart op dinsdag 11 april jl zaten we met ruim 40 mensen in de Stadsbrouwerij om te zien hoe we ook in onze wijk een collectief zonsproject zouden kunnen realiseren. Het was een geslaagde bijeenkomst en inmiddels hebben we een veertigtal serieus geïnteresseerden.

Voor degenen die er dinsdag 11 april niet bij konden zijn: Marnix Vlot van het Eindhovense 040Energie heeft toegelicht hoe de fiscale regeling genaamd ‘postcoderoos regeling‘ werkt en wat deze de deelnemers aan de actie kan opleveren. (klik hier om de presentatie te zien2017-04-11-5613zon-presentatie

040Energie heeft de ambitie om deze aanpak in heel Eindhoven uit te rollen. Uiteindelijk geldt hier ‘hoe meer zielen hoe meer voordeel en impact’. Hoe mooi is ’t als wij vanuit ’t villapark ons steentje hieraan kunnen bijdragen?

Grofweg bestaat onze route naar zelf opgewekte zonnestroom uit de volgende vijf stappen:

1. Interesse in de buurt peilen: het is duidelijk dat we met wat enthousiasme van ons allen vrij snel tot een voldoende grote groep deelnemers zullen kunnen komen;

2. Een geschikt dak vinden in het gebied zoals aangegeven in de presentatie van Marnix. Dit zal in de komende maanden onze aandacht moeten krijgen. Wie heeft er in zijn of haar netwerk de persoon die geïnteresseerd is om een groot plat dak (liefst tenminste 500 m2 oppervlakte) voor een geringe vergoeding ter beschikking te stellen voor 15 jaar? Mocht je suggesties hebben, laat ’t a.u.b. even weten;

3. Lijst van deelnemers compleet maken; we hopen dit voor de zomer te kunnen doen;

4. Project organiseren onder leiding van 040Energie;

5. Project uitvoeren. Het is onze wens om rond het einde van 2017 te kunnen starten met de operationele fase.

Wij zullen jullie in de komende tijd per email en via deze site op de hoogte houden van de ontwikkelingen.
Deze actie gaat alleen over elektriciteit opwekken met zonnepanelen; mocht je geïnteresseerd zijn in andere maatregelen om de energieprestatie van je huis te verbeteren zoals isoleren of het installeren van een warmtepomp dan kan 040Energie ook op dat vlak adviseren (http://040energie.nl/).
Voor vragen kun je contact opnemen met mij of met Marnix. Nieuwe geïnteresseerden kunnen zich bij mij melden.
Hartelijke groeten, Huib van den Heuvel (huibvandenheuvel@hotmail.com)

[avatar user=”Huib van den Heuvel” /]

 

Laat een reactie achter

1 Reactie

 1. Huib van dn Heuvel

  Beste buurtgenoten,
  ’t Is al weer een hele tijd geleden dat jullie wat van me gehoord hebben m.b.t. het collectieve zonnepanelen project, dus hoog tijd voor wat informatie.
  Het heeft iets meer voeten in aarde gehad om een geschikt dak te vinden dan ik in het voorjaar geanticipeerd had, ervan uitgaande dat we dit via de uitgebreide netwerken van onze buutgenoten wel eventjes zouden regelen…
  Er is goed nieuws te melden: intussen hebben we een gesprek met de firma Goevaers over het ter beschikking stellen voor 15 jaar van een mooi dak aan de Kanaaldijk-Noord met een oppervlakte van zo’n 10.000 m2, zeer geschikt voor ons zonnige buurtcollectief.
  We zijn met de firma Goevaers en de Belastingdienst nu nog in gesprek over een juridisch aspect binnen de samenwerkingsovereenkomst, namelijk over de noodzaak tot een opstal clausule, ja of nee; in dat kader zou ik best geholpen zijn met wat hulp van iemand die zich graag in dit soort materie verdiept. Het lijkt me dat we hier zonder veel problemen uit zouden moeten kunnen komen, echter het is niet mijn metier en ik kan er zelf niet al te veel tijd insteken. Wie voelt zich aangesproken? Bij voorbaat hartelijk dank!

  Zodra de formaliteiten geregeld zijn meldt ik me weer; op dat moment gaan we opnemen hoeveel panelen ieder zou willen kopen. Intussen kunnen nieuwe gegadigden zich uiteraard bij mij aanmelden zodat zij in de verdere communicatie betrokken worden, dus voel je vrij om het verhaal te verspreiden dat de kans erg groot is geworden dat we begin volgend jaar vervolgstappen kunnen gaan zetten.

  Onderwijl wens ik jullie allen hele mooie feestdagen toe en een knallend begin van een zonnig 2018!
  Hartelijke groeten,
  Huib van den Heuvel
  Roeklaan 1A – 06 2311 3126

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Neem contact op met deze buurtgenoot of commissie >